sar…Da, am psiholog! Mi se pare o chestiune de eleganţă să vorbesc despre problemele mele cu un profesionist pe care îl plătesc, în loc să îi înnebunesc pe prietenii mei cu drame personale. Ce mi-a spus? Că există 10 mari mituri despre relaţii. Pe care toţi specialiştii le ştiu şi încearcă să le „distrugă”! 

Mitul 1 – O relaţie perfectă depinde enorm de mult de compatibilitatea mentală.
E imposibil să vezi lumea cu ochii unui bărbat pentru că sunteţi două entităţi perfect diferite. Sunteţi psihologic, biologic, genetic şi cultural diferiţi.
Nu veţi rezolva problemele de cuplu dacă deveniţi asemănători mental. Femeile şi bărbaţii interpretează lucrurile diferit. E periculos să imiţi pattern-ul mental al altuia, să te anulezi.
E mult mai interesant şi mai savuros să ai o relaţie cu cineva care te completează, care te îmbogăţeşte.

Mitul 2 – O relaţie super are la bază o poveste de dragoste aproape cinematografică.
Da, e nevoie de iubire. Dar nu te aştepta ca tot ce se întâmplă în viaţa ta să fie ca într-un film siropos hollywoodian. Nu e în fiecare zi cu fluturi, cu îndrăgosteală, cu gesturi pasionale.
Îndrăgosteala e doar prima fază a iubirii. Urmează apoi o perioadă de linişte, de iubire adâncă (iar acolo sunt foarte puţini curenţi).
Nu face aceeaşi greşeală de a crede că, atunci când au zburat toţi fluturii din stomac, dragostea e pe moarte. Nu începe o nouă relaţie, uită-te la a ta ca la una nouă şi reinventeaz-o.

Mitul 3 – O relaţie fără cusur cere rezolvarea tuturor problemelor.
Să nu cazi în capcana ipotezei că nu există fericire atunci când sunt probleme. 90% dintre problemele de cuplu nu au rezolvare. Nu căuta soluţii, acceptă-le.
Sunt lucruri în legătură cu care întotdeauna vei avea dezacorduri cu partenerul. De ce nu pot fi rezolvate? Pentru că, dacă ar fi să o faceţi, unul din voi ar trebui să-şi sacrifice valorile şi credinţele. Şi nu e bine!

Mitul 4 – O relaţie minunată cere interese comune care să lege un cuplu pentru totdeauna.
Nu e nimic în neregulă dacă nu aveţi interese şi activităţi comune.
Dacă vă străduiţi să vă implicaţi în activităţi comune, dar totul devine stresant, tensionat şi conflictual, atunci renunţaţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here