Desi alergatul s-ar putea sa nu vindece orice, se leaga de tot soiul de beneficii pentru inima, emotionale, in prevenirea bolilor de orice fel. Iata 6 motive pentru a o lua din loc!

Este atat de usor! Serios, tot ce ai nevoie este o pereche buna de adidasi si o bustiera buna. Si toata lumea stie cum sa alerge. Poate nu ai forma cea mai buna inca, dar stii sa pui un picior in fata altuia si sa iti faci un ritm confortabil. Doar iesi afara si alearga.

Si totusi, greu. Niciun alt aparat nu se potriveste abilitatii alergatului de a uda toata bustiera. Stepperul, bicicleta si alte aparate de gimnastica te fac sa muncesti, dar alergatul arde cele mai multe calorii. Joggingul ajuta si inima sa ramana in forma. cand picioarele ating pamantul, sangele e trimis spre inima, care forteaza sa pompeze sange imediat. Cu cat alergi mai mult, cu atat lucreaza inima ta mai tare si devine mai puternica.

Genunchii tai iti vor multumi. Indiferent ce iti spune mama ta, joggingul nu ataca incheieturile. Osteoartrita apare cand cartilajul incheieturilor cedeaza. Cel mai mare risc de a avea asa ceva, pe langa varsta? Greutatea corpului. Femeile obeze sunt de 4 ori mai predispuse la asa ceva. Pentru barbati, de 5 ori mai predispusi. Alergatorii raman adesea la o greutate normala, scazand riscul de a dezvolta boala. Si joggingul are si alte beneficii: intareste cartilajele prin asimilarea de oxigen si eliminarea toxinelor, intareste ligamentele din jurul incheieturilor. Previne si osteoporoza.

Te stresezi mai putin. Cei care fac jogging pot spune multe despre puterile alergatului impotriva stresului. Nimic nu bate senzatia unui ritm puternic cand alergi. Tensiunea din gat, spate si umeri incepe sa scada si gandesti mai clar totul. Multe femei juca ca rezolva toate problemele lor prin alergat, le schimba starea de spirit si reduce anxietatea. Se pare ca joggingul trateaza si depresia! Uneori, chiar si dependenta de alcool si droguri.

Probabil vei trai mai mult. In cel mai surprinzator studiu facut pe tema alergatului, se pare ca riscul dizabilitatilor in a taia carnea, in a sampona parul sau deschiderea unei cutii de lapte (lucruri simple dar importante pentru a fi observate) a scazut treptat, in timpul anilor, fata de cei care nu alearga. La sfarsitul studiului, 85% dintre alergatori traiau, in timp ce doar 66% dintre cei care nu alergau au trait.

Se pare ca alergatul reduce riscul dizabilitatilor si a mortii, prin cresterea masei osoase si a fitnessului cardio, prin scaderea inflamatiilor, imbunatatirea gandirii, invatarii, functiilor memoriei. Ne gandim, mai e ceva de adaugat??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here