sforait

Sforăitul, la fel ca toate celelalte sunete, este cauzat de vibrații care provoacă particulele din aer pentru a forma undele sonore. De exemplu, când vorbim, corzile vocale vibrează pentru a forma vocea noastră. Când stomacul nostru mârâie (borborygmus), stomacul și intestinele noastre vibrează la fel cum produsele alimentare se mișcă prin intermediul lor.

În timp ce dormim, fluxul de aer turbulent poate provoca țesuturile palatului (cerul gurii) și gâtului să vibreze, dând naștere la sforăit. În esență, sforăitul este un sunet care rezultă din fluxul de aer turbulent, care provoacă țesuturile să vibreze în timpul somnului.

Orice persoană poate sforăi. Studiile estimează că 45% din bărbați și 30% dintre femei sforăie în mod regulat. Frecvent, oameni care nu sforaie regulat vor raporta sforăitul dupa o boală virală, după consumul de alcool, sau atunci când se iau anumite medicamente.

Persoanele care sforaie pot avea orice tip de corp. Ne gândim adesea la un om mare, cu un găt gros ca un snorer. Cu toate acestea, o femeie subțire, cu un gât mic poate sforăi la fel de tare. În general, la oamenii mai în vârstă și care câștiga în greutate, sforăitul se va agrava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here