aDupa ce tunsoarea sa a facut inconjurul lumii, Katie Holmes a devenit un style icon – atat de marcant poate fi bretonul. Hair-stylistul Geta Voinea iti spune cum sa obtii si tu unul corect.

Pe masura ce mania bobului incepe sa se stinga si revin tunsorile asimetrice sau chiar baietesti, bretonul capata din nou un mare interes. Astfel, indemanarea stilistilor poate decupa forme foarte interesante pe fruntea oricui. Iata care sunt ispitele acestuia: Bretonul are aceeasi importanta ca si machiajul. Iti face privirea sa para mai patrunzatoare, iti subtiaza fata si iti da un aer inocent, tineresc.
Iti permite sa-ti schimbi lookul, fara a sacrifica lungimea parului. Scurteaza-l doar pe acela de pe frunte si… uau, esti alta! Iti „alina“ diminetile. Bretonul iti defineste stilul, deci nu mai ai nevoie de eforturi deosebite pentru a obtine unul. Nu trebuie decat sa-l tunzi o data la patru saptamani. „Unii stilisti o fac chiar gratis pentru clientii fideli“, afirma Geta.
Este versatil! Indeparteaza-l de pe frunte cu un ac simplu, pe timpul zilei, si cu unul stralucitor, seara. Efectul e uluitor!

 Conteaza pe forma fetei

 Cand iti doresti o schimbare, dar nu radicala, bretonul este solutia ideala. „In momentul in care te hotarasti sa faci acest pas, trebuie sa tii cont, mai intai de toate, de forma fetei“, spune Geta:
Fata ovala. In acest caz, te poti considera norocoasa. Poti purta practic orice tip de breton, de la unul drept, paralel cu sprancenele, pana la unul asimetric sau scurt.
Fata rotunda. Persoanele cu fata rotunda au, de obicei, fruntea ingusta, de aceea este indicat sa poarte bretonul mai lung, pentru a le conferi un aspect alungit. Bretonul asimetric sau cel pieptanat intr-o parte, cu volum, vor masca fata rotunda, alungind-o.
Fata patrata. Daca ai forma fetei patrata, iti poti indulci trasaturile alegand un breton lung si filat asimetric, insa, in general, bretonul nu este recomandat pentru aceasta forma a fetei.
Fata alungita. De aceasta data, rolul bretonului este sa creeze senzatia de latime. Poti opta pentru un breton asimetric sau pentru unul pieptanat in lateral.
Fata-diamant. Trebuie sa eviti tunsorile ce lasa fruntea descoperita, insa nu este cazul sa iti faci griji, chiar daca fata ta are aceasta forma, poti totusi experimenta o gama larga de coafuri, lungimi sau tunsori.

Cat de des pot folosi placa?  Placa pentru indreptat parul nu vatameaza firul atat timp cat tii cont de niste reguli elementare. „Bretonul nu trebuie sa fie ud cand il indrepti. De asemenea, nu te opri pe o suvita mai mult de doua secunde, pentru ca se dehidrateaza mai mult decat ar fi necesar“, spune hair-stylistul.

 Incearca acasa (fara sa gresesti)!

 Taierea bretonului pentru prima data intra, definitiv, in categoria „nu incerca asta acasa“. Insa, dupa ce profesionistul ti-a trasat o forma, poti sa-i mentii forma si singura. Ca sa eviti un mic dezastru, urmeaza sfaturile de mai jos ale Getei:
 Pasul 1 – Spala-ti parul si usuca-l complet. Daca-l tai in timp ce e umed si pare mai lung, poti sfarsi cu unul mai scurt decat cel dorit. Foloseste o foarfeca mica, pentru a scurta treptat firele de par.
 Pasul 2 – Stai in fata oglinzii din baie. Nu lasa capul in jos, pentru ca acest lucru va face ca parul sa para mai lung. Trebuie sa tii mana libera, in aer, ceea ce iti va permite sa tai cate putin odata (daca gresesti, nu mai exista cale de intoarcere!).

 Pasul 3 – Incepe de la mijlocul bretonului, tinand foarfeca vertical, taie maximum trei milimetri, intr-o miscare de jos in sus, in timp ce te indrepti spre ureche. Intoarce-te in centru, fa acelasi lucru si pentru cealalta jumatate, apoi „evalueaza-l“ daca vrei sa fie mai scurt.

 Produsele recomandate pentru intretinerea bretonului, care sa il fixeze sau sa ii dea stralucire, gasesti in Unica de septembrie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here