In trecut urzica era folosita atat pentru valoarea sa medicinala, la obtinerea unor coloranti si deseori la sapunul de casa, produs in gospodarii.

Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc.

Infuzia din frunze de urzica este un tonic clasic de primavara. Aceasta stimuleaza rinichii, trateaza diareea, hemoragiile interne, curata sangele, ofera energie si este o sursa importanta de fier, calciu si vitamina C. Urzica este folosita pentru tratamentul astmului bronsic, respiratie suieratoare, si alergiilor de primavara .

Ceaiul este, de asemenea, diuretic si este fost folosit pentru cistite si pentru hipertensiunea arteriala. Doza este de jumatate de cana de patru ori pe zi, baut cu inghitituri mici, cu jumatate de ora inainte de masa.

S-a constatat ca ceaiul de urzici are efect tonic asupra organismului si activeaza procesele fiziologice de formare a celulelor sanguine asigurand functionarea optima a acestora. Deoarece fluidifica secretiile bronhice si favorizeaza eliminarea lor, combate bronsita si astmul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here