In timp ce nivelul de stres cronic sau extrem s-a legat de bolile de inima si hipertensiune, printre alte lucruri, cercetatorii sugereaza ca nivelul moderat poate sa iti ajute sanatatea, chiar. Aspectele pozitive ale stresului sunt subapreciate. Cand esti stresata, glandele adrenale elibereaza o cascada de hormoni, inclusiv adrenalina, care creste rata inimii si energia, si cortizolul care creste glucoza din sange. Cand corpul e coplesit de aceste chimicale timp de luni de zile, incepi sa vezi efectele bolilor.

Dar in reprize scurte  de maxim o zi, stresul iti face corpul eficient si mintea ascutita. Profesorii de psihiatrie de la Universitatea din Wisconsin spun ca trebuie sa ne folosim de stresul de zi cu zi, care nu e cronic sau puternic, pentru a ne mentine pe pozitii corpul.

Stresul te face mai: desteapta. Canalizeaza-l spre strategie. Stresul poate ajuta memoria si invatatul, datorita efectului cortizolului din creier. Cand esti prea agitata sa mergi la somn, nu te forta. Stai cu raportul in mana ca sa te calmezi si atunci te vei odihni.

Stresul te face mai: draguta. Canalizeaza-l spre: reafirmarea relatiilor. Cand esti stresata, corpul elibereaza oxitocina – un hormon care usureaza legaturile, facand un moment prielnic sa iti suni colega sau sa vorbesti cu prietenii pe Facebook.

Femeile sunt mai apte sa caute suport social cand sunt stresate. Oxitocina te poate calma, asigurandu-se ca nivelul de stres nu creste.

Stresul te face: activa. Canalizeaza-l spre a-ti vindeca trupul. Stresul poate sa-ti ajute corpul sa lupte cu viitoarele posibile infectii. Iti poate ajuta sistemul imunitar, cu efect pe termen lung. Si nu trebuie sa faci nimic – bucurate de beneficiile protective ale stresului pe termen scurt, cat timp iti oferi si sansa de a respira mai tarziu usurata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here