In prezent, principala cauza a problemelor in cuplu este infidelitatea. Infidelitatea este inteleasa ca lipsa de fidelitate, tendinta de a minti si a insela, o atitudine relaxata in punerea in practica a valorilor fundamentale. Este una dintre principalele cauze ale divortului si violentei domestice.

Originea infidelitatii incepe cu lipsa de comunicare, incredere, securitate si maturitate a fiecarei persoane, incetul cu incetul o despartire subtila se reflecta in cuplu, la inceputul relatiilor acest lucru nu se observa, intrucat pasiunea si noutatea intuneca obiectivitatea.

Cauzele principale:

  • 36% se datoreaza conflictelor nerezolvate
  • 42% din cauza nemultumirii sexuale
  • 30% pentru perioade lungi de timp departe de casa

Alte aspecte care sunt prezentate si care induc incet infidelitate:

  1. Anxietatea: produs al suprasolicitarii emotionale sau de munca din cauza lipsei de comunicare.
  2. Egoismul: este un comportament individualist, in care se crede ca cineva are dreptul de a trai asa cum isi doreste in momentul de fata, fara a-l lua in considerare pe celalalt, este o atitudine imatura si copilareasca.
  3. Imaturitatea: se manifesta prin dependenta de parinti, lipsa de control asupra finantelor, traieste iresponsabil (petreceri, prieteni, lipsa de respect fata de angajamente si program), nu stie sa-si exprime sentimentele, nu are grija de imaginea lor, nu are grija de imaginea lor. accepta greselile si da vina pe altii.
  4. Goliciunea emotionala: principala sa caracteristica este ca am totul si inca ma simt gol.
  5. Cautarea noutatii: in acest moment poate aparea infidelitatea, in cautarea a ceea ce nu a fost clarificat, cerut sau rezolvat in relatie.
  6. Oboseala si deteriorare emotionala: perceptia de a nu putea rezolva problemele.
  7. Razbunare fata de cuplu: lipsa de comunicare care a ajuns in acest punct poate declansa infidelitate si violenta. Tu ai facut-o, acum o fac eu
  8. Violenta: ajuns in punctul de infidelitate, cuplul este susceptibil sa ajunga la gelozie si un control extrem care duce la insulte, strigate, reprosuri si incetul cu incetul se pierde respectul, violenta ar putea creste.

Descoperirea unei infidelitati implica o provocare psihologica care se refera la furie, suferinta, tristete si supravietuire cu demnitate.

Infidelitatea poate exista in toate domeniile relatiilor umane, de la: parteneri, prieteni, iubiti, cupluri, casatoriti sau in uniune libera, este important ca in cazul cuplurilor sa se stabileasca acorduri, precum si posibilitatea infidelitatii ambelor parti si sa propuna modalitate de a oferi posibile solutii, tinand cont de actiunile care trebuie intreprinse.

Pentru a evita infidelitatea!

Desigur, exista indicatori de care trebuie avut grija in domeniul relatiilor de cuplu, precum:

Rutina: face parte din viata, odata cu ea dobandim ordine si perseverenta, este important sa adaugam anumite doze de creativitate, dragoste, angajament si o atitudine pozitiva, avand in vedere ca ceea ce se face ca rutina ajuta la atingerea obiectivelor cuplu                                                                             

Monotonia: lipsa varietatii este cea care produce plictiseala si oboseala, asa ca este necesar sa punem creativitate, interes si sa incercati sa vedeti pozitivul activitatilor desfasurate.

Obligatiile: este necesar sa fie constienti de contributiile necesare la casatorie, si nu la partener, impreuna vor atinge scopurile casatoriei si obiectivele acesteia.                                                           

Dezamagirile: cu siguranta veti gasi atitudini reciproce de dezamagire, este foarte important sa clarificati situatia, asta tine de timpul de convietuire, respect si comunicare asertiva.

Economie: este necesar sa existe comunicare si incredere pentru a satisface nevoile familiei in libertate, in luarea deciziilor, este important sa se ajunga la intelegeri, avand in vedere un respect profund fata de celalalt.

Sanatate: la inceputul vietii de cuplu, oamenii se bucura in general de sanatate deplina si unul dintre scopurile unui cuplu este acela de a construi o mostenire familiala si sociala in cazul unor nevoi de orice fel.

Respect: primul punct este respectul personal, fii clar ce iti doresti la nivel personal si apoi clarifica nevoile pe care trebuie sa le acoperi in cuplu si care sunt legate de copii, avere sau scopurile pe care ti le-ai stabilit ca obiectiv.

Autoritatea: dialogul este ceea ce permite sa se ajunga la acorduri, ascultarea buna, exemplul, fermitatea, este ceea ce construieste autoritatea, aratand ambilor ca cuplu ca in acest moment se pot completa unul pe celalalt, intrucat ambii sunt concentrati pe solutii si nu pe a avea personal. motive.

Valori: este important sa existe valori similare, care sa le permita sa vizualizeze, sa ghideze actiunile personale, care sa beneficieze familia.