In cele mai multe dintre cazuri acneea poate lasa urme vizibile pe tenul dumneavoastra. Aceste cicatrici pot fi urmari fie ale acneei severe, sau vulgare dupa cum este supra-numita, fie ale unui simplu abces zgariat si infectat.

Stergerea cicatricilor profunde lasate de acnee este la limita dintre cosmetica si dermatologie estetica. In functie de profunzimea acestor cicatrici si de cat de afectat este tenul, doctorul iti poate recomanda microdermoabraziunea, phytopeelingul sau peelingul chimic. Toate aceste operatiuni estetice implica exfolierea profunda a tenului, pana se ajunge la un tesut intact, neafectat de urmele lasate de acnee.

– Alegi un purifiant pentru fata, special conceput pentru tenul acneic. Cele mai multe astfel de produse au formule bazate pe acid salicilic.

– Curata tenul cu delicatete. Uneori, interventia asupra acestora, cauzeaza urme adanci, greu de inlaturat. Daca acneea este violenta, spargerea pustulelor poate inrautati aspectul pielii prin declansarea altor scoriatii. Daca aceneea nu este foarte violenta, spalarea regulata a fetei este o solutie foarte buna de preventie a accentuarii afectiunii. Nu trebuie folosit gel exfoliator, deoarece acesta poate vatama micile rani de la nivelul pielii, agravand situatia.

– Inainte sa te culci, asigura-te ca fata de perna este curata, si ca tu esti singura care utilizeaza perna respectiva.

– Daca ai parul lung, asigura-te ca este prins, inainte sa adormi. Sebumul din par poate interveni asupra sanatatii tenului, agravand acneea.

– Daca folosesti o crema hidratanta pentru noapte, asigura-te ca ea nu este foarte grasa. Exista lotiuni soft, fara grasime, care contin agenti antibacterieni, solutii care protejeaza tenul de agravarea acneii.

– Foloseste fonduri de ten fara grasimi. Orice produs cosmetic aplicat in exces, dauneaza tenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here