Obiceiurile daunatoare sanatatii, cum ar fi fumatul, fac plamanii sa sufere consecintele. Aceste sfaturi, combinate cu un stil de viata sanatos, ne pot ajuta sa le curatam.

Efectele nocive ale tutunului asupra sanatatii sunt recunoscute. Prin urmare, aceste sfaturi pentru a avea plamani mai curati se adreseaza fumatorilor care au decis sa-si schimbe obiceiul.

Totusi, i-ar ajuta si pe cei care sufera de probleme respiratorii recurente sau pe cei care vor pur si simplu sa aiba grija de plamani si sa respire mai bine.

Astazi vom invata sa respiram corect, sa facem vahos, sa imbunatatim ventilatia locuintei sau sa eliberam mucusul. In acest fel, vom obtine cateva sfaturi care ne vor ajuta sa completam o rutina buna de exercitii fizice si un stil de viata sanatos.

Sfaturi pentru a avea plamani mai curati

Iata cateva idei care va pot ajuta sa obtineti plamani mai curati .

1. Faceti vapori pentru a avea plamani mai curati

Vaporii sunt respiratii adanci pe care le luam pe vaporii anumitor plante medicinale.

Potrivit unui articol, aceasta ar fi o metoda excelenta pentru ameliorarea bolilor respiratorii, deoarece aceste plante contin proprietati antiinflamatorii si expectorante. Prin urmare, ne-ar ajuta si in munca de curatare a plamanilor.

Cum facem asta?

  1. Mai intai punem la fiert doi litri de apa impreuna cu cateva ierburi medicinale precum pinul, cimbru, rozmarin, eucalipt, musetel sau oregano .
  2. Cand s-au fiert intre 5 si 10 minute, ca vedem ca se elibereaza aburul aromat, vom scoate cratita de pe foc si ne vom aseza vizavi; acoperindu-ne capul cu un prosop si aplecandu-ne peste tigaia usor deschisa (avand grija sa nu ne ardem cu excesul de abur).
  3. In final, vom face inhalatii profunde pe nas, acoperind o nara si cealalta alternativ, dar si pe gura.

2. Indepartati mucusul

Este obisnuit ca noi sa ne trezim dimineata cu senzatia ca avem mucus. Cu toate acestea, exista momente in care acest mucus poate provoca congestia sau obstructia bronhiilor .

Pentru a evita aceasta problema, putem efectua spalari nazale, mai ales cand mucusul este inca in cavitatea nazala.

Pe de alta parte, cand mucusul este deja mai intern, specialistii atrag atentia ca acele alimente care il cresc trebuie monitorizate pentru a le elimina din alimentatie.

In acest fel, laptele si produsele lactate (in special de vaca) pot fi inlocuite cu bauturi vegetale; iar fainurile si toate alimentele care le contin pot fi inlocuite cu paine dextrinata, asemanatoare cu biscuitii prajiti , care ar fi mult mai potrivita pentru aceste cazuri.

3. Invata sa respiri

Uneori nu respiram corect. Acest obicei prost nu afecteaza doar plamanii, care se obisnuiesc sa lucreze cu o capacitate redusa, dar ingreuneaza si oxigenul sa ajunga in toate partile corpului.

Cum invatam sa respiram?

Potrivit unui articol, ar fi eficient sa se efectueze exercitii precum yoga, meditatie sau taichi, deoarece acestea tin intotdeauna cont de respiratie si, in plus, invata cum sa o faci cu diferite. parti ale corpului, precum si burta, diafragma sau pieptul.

4. Imbunatatiti respiratia nocturna pentru plamani mai curati

Tinand cont de faptul ca de obicei dormim in medie 8 ore (o treime din zi), este de asemenea esential sa ne asiguram ca dormitorul nostru are aer sanatos .

Cum facem asta?

  • Trebuie sa aerisim camera in fiecare zi si, daca reusim, putem lasa fereastra putin deschisa si noaptea.
  • Daca avem dificultati la aerisire, vom incerca macar sa lasam usa intredeschisa.
  • Vom evita sa avem in camera plante care ne fura oxigenul, cu exceptia celor care tocmai ni-l furnizeaza, cum este cazul, de exemplu, cu pothos. A avea unul sau doua pothos in dormitor ne va ajuta sa reinnoim aerul pe care il respiram.
  • Vom evita umiditatea si mirosurile in camera. Putem folosi si dezumidificatoare electrice sau difuzoare aromatice.

In concluzie, putem ajuta organismul sa curete in mod natural plamanii cu aceste remedii, dar mai presus de toate, va recomandam intotdeauna sa discutati problemele de sanatate cu medicul dumneavoastra . In ciuda celor de mai sus, aceste sfaturi pot servi ca metoda de ameliorare si prevenire.