Cauzele uscarii buzelor

Buzele crapate sunt adesea un semn ca organismul tau nu are suficienta apa pentru a mentine pielea hidratata. Daca ti se crapa frecvent buzele, incearca sa maresti consumul de lichide.

Cauzele cele mai cunoscute ale uscarii si craparii buzelor sunt urmatoarele: expunerea indelungata la frig sau conditii de vant, expunerea indelungata la soare, alergii la diverse produse cosmetic, infectii, medicamente, deshidratare, maladia Kawasaki, Macrocytosis, deficient de riboflavin, sindromul Sjogren, folosirea in exces a sapunului sau a unor produse cu ingrediente chimice, deficiente de vitamina A, B sau C, fumatul.
Multi oameni fac asta pentru ca li se pare ca au buzele uscate in mod constant. Copii sunt cei mai inclinati la un astfel de obicei.

Vantul, frigul sau chiar canicula pot determina craparea buzelor. Deoarece in acea zona nu exista glande sebacee, buzele sunt mai uscate decat restul tenului.

Uleiul de masline extravirgin este un foarte bun hidratant in cazul in care ai buzele uscate.

Foloseşte miere sau un gel pe bază de aloe vera pentru a scăpa de buzele crăpate şi uscate. Atunci când aplici unul din aceste tratamente te poţi aştepta la rezultate uimitoare, chiar la tine acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here