Brad de fite…!poza-brad

Un element specific sarbatorilor de iarna, bradul capata pe an ce trece o tot mai mare importanta comerciala. E trist, dar adevarat, daca observam oferta generoasa de brazi rosii, albi, metalici, din aur etc. Intr-un cuvant: artificiali! Si daca asta ar sublinia grija autoritatilor sau a producatorilor de brazi pentru padurile globului!
Cel mai scump brad de Crăciun in prezent, este acela construit din aur de 24 de carate, ornat cu 240 de bijuterii, din care multe sunt diamante şi şiraguri de perle, cântăreşte 21 de kilograme. Valoarea sa depaseste 1,25 milioane de euro si e expus la Osaka (Japonia)
O alta “fita” specifica o reprezinta bradul de lux, numai cu decoratiuni din cristale Swarovski, cu fir de aur, fundite din catifea si matase de cea mai buna calitate.
Partea frumoasa a lucrurilor este ca decorarea a devenit un soi de arta, cu anumite reguli si laitmotive. Asadar se pune la incercare imaginatia decoratorilor. Ceea ce a iesit este absolut fabulos: un brad impodobit cu lumanari aprinse expus in Germania, un brad din mingi a fost expus în Toronto, Canada şi este format din mai multe bile, de diferite dimensiuni pe care sunt aplicate mici beculeţe de culoare albastră, brad realizat din biciclete albe de catre o organizatie de mediu, brad de ciocolata, brad cu obiecte din cultura romaneasca, etc.
Deja idei de decorare incep sa “danseze” prin creierul meu…Cu toate acestea sa nu uitam ce semnifica cu adevarat acest element de Craciun!
In concluzie, bradul clasic, cu cateva globulete si dulciuri e deja surclasat de catre noii brazi. Bradul nu mai arata ca in vremea bunicilor nostrii, iar daca observam si noile tendinte, diferenta e si mai vizibila! Culorile anului 2008 privind decorarea brazilor par sa fie argintiu/auriu cu violet sau rosu.
Deh! Gusturile nu se discuta, mai ales acelea ale designerilor din domeniu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here