Pasesti din casa doar cu piciorul drept. Nu adormi fara sa citesti un capitol din cartea de la capul patului. Afla de ce avem nevoie de micile obiceiuri de zi cu zi.

In fiecare dimineata de duminica, iti iei o revista, te ghemuiesti in fotoliul preferat cu o cafea si cu un croissant in fata si ai o stare de seninatate si de implinire. Tabieturile sunr obiceiuri care induc o stare emotionala. Daca un comportament creeaza o stare foarte buna si este repetat pentru a regasi acea stare de bine, acesta devine tabiet. In continuare, am decodificat cateva dintre cele mai intalnite tabieturi.

Ritual de linistire. Cand iesi din casa, verifici daca ai rujul preferat, cerceii de o anumita culoare sau un alt obiect de care nu te desparti niciodata. “Este vorba de obiceiuri care iti dau impresia de dominare, de control al vietii tale interioare si, prin urmare, al lumii care te inconjoara. Este intrucatva asemanator sentimentului de protectie pe care un copilas il are in bratele mamei, ceea ce linisteste copilul din noi.” Spun pishologii francezi.

Obiceiurile de weekend. Maratonul de shopping, exercitiile din sala de fitness, iesirile la gratar, plecarile in afara orasului sunt activitatile care marcheaza zilele de weekend. Acestea iti induc o stare specifica- dau tonul unui sentiment de relaxare pe care il asociezi cu timpul tau liber.

Pentru curaj. Inaintea nu mananci sau bei doar o cafea, porti doar o anumita bluza, etc. O parte din tine stie ca e nerealist sa te increzi in aceste superstitii, alta crede in ele. Tabietul este ca un cocon, un loc confortabil si familiar in care te poti izola atunci cand lumea exterioara devine amenintatoare.

Somn usor!

Citesti cateva pagini, iti suni un prieten sau bei o cana cu lapte. Repetate in fiecare seara, aceste obiceiuri iti induc starea de somn si creeaa o atmosfera calma, propice odihnei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here