Daca ti se pare ca pielea ta este uscata si iti provoaca mancarimi, inseamna ca ai dat de un fenomen foarte comun in lume. Pielea uscata este un tip de piele care creeaza multe probleme in timp. Totusi, majoritatea dintre femei nu vor sa afle cauzele, ci doar remediaza.

Este mai usor sa ascunzi si chiar sa ajuti pielea uscata, folosind cateva hidratante, dar rezultatul este pe termen scurt. De aceea este indicat sa tratezi uscarea pielii de la cauza, intelegand cauzele.

In mod normal, stilul de viata poate fi considerat principala cauza a pielii uscate. Mai mult, exista factori in plus precum sapunul zilnic pe care il folosesti, textura hainelor pe care le porti etc. cand pielea nu mai poate retine hidratarea si se erodeaza, rezultatul este pielea uscata. Stratul superficial al pielii responsabil de retinerea hidratarii se pierde.

Caldura este o cauza majora a pielii uscate. Aerul cald si caldura extrema usuca tot, inclusiv pielea, desi in zilele foarte reci de iarna ne place sa ne rasfatam in temperaturi ridicate. Incearca sa raresti folosirea uscatoarelor de par si a dusurilor fierbinti. Apa calda este cel mai putin daunatoare pielii, comparativ cu valul de aburi calzi care absorb toata hidratarea.

Pentru cele mai bune rezultate, poarta mai multe straturi de haine in vremea foarte rece si foloseste un hidratant bun si uleios, gras, care sa iti ofere pielii ceea ce doreste si ce are nevoie. Deshidratarea pielii care duce la uscarea ei poate fi remediata prin consumul mare de apa si de fluide. Dupa baie, nu sterge apa de pe corp, las-o sa se scurga singura si apoi poti absorbi usor cu un prospo. Ai grija de pielea ta, ea te protejeaza!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here