aDe ce oare oameni extrem de diferiti formeaza cupluri fericite? Ce anume dicteaza satisfactia intr-o relatie? Se pare ca atractia sexuala, personalitatea asemenatoare si telurile comune joaca un rol, dar nu sunt de ajuns!

Specialistii spun ca compatibilitatea este determinata dinainte sa ne cunoastem, si chiar inainte sa stim cum ne cheama. Folosind ordinea nasterii ca indicator de personalitate, ne putem da seama daca putem sau nu forma un cuplu fericit cu cel de langa noi.

Singur la parinti

Oamenii care cresc fara frati si surori au fost singurul obiect al atentiei parintilor, fapt care explica tendinta lor spre egoism si perfectiune. Baietii isi impun standarde inalte de cariera si doresc sa reuseasca cu orice pret, iar fetele tind sa asculte sfatul celorlalti inainte de a actiona. Acestia se maturizeaza repede si le e greu sa imparta cu cineva afectiunea sau posesiunile materiale.

Copilul singur la parinti se intelege bine cu un partener care e obisnuit sa asculte dorintele altora, de exemplu cu cineva care a avut frati mai mari.

Fratele cel mic

Aceia care sunt cei mai tineri din familie sunt sociabili prin natura si se simt confortabil in prezenta celorlalti. Ei sunt creativi, energici, se hranesc din atentia celorlalti si sunt indrazneti in cautarile lor. Ei pot fi si rebeli sau competitivi, ca rezultat al compararii lor cu fratii mai mari. Deoarece sunt cei mai tineri, sunt de obicei si rasfatati, maturizandu-se mai tarziu in viata.

Iubitul nascut dintr-un frate mai mic are nevoie de atentie din partea partenerei sale. Cel mai bine i se potriveste o femeie de tipul copil mijlociu, care sa-l poata dadaci asemenea unei mame.

Copilul mijlociu

Copiii mijlocii sunt cei care isi dedica viata in scopul ajutorarii celorlalti. Ei sunt obisnuiti sa mentina pacea intre frati si incearca sa faca acest lucru in toate aspectele vietii lor. Sunt calmi, rationali si evita sa faca valuri sau sa creeze probleme de orice fel. Totusi, deoarece au fost nevoiti sa intre in competitie pentru atentia parintilor cu fratele cel mare si cu cel mic, ei se pot simti in competitie si cu ceilalti.

Iubitul de tip copil mijlociu este ideal pentru o femeie singura la parinti, descurcandu-se de minune cu toanele acesteia.

Fratele cel mare

Primii nascuti ajung adulti responsabili si ambitiosi, care se descurca in situatii dificile si prefera sa conduca. Deoarece simt ca reprezinta un model pentru fratii mai mici, acestia tind sa se comporte matur, altruist. Le place sa aiba grija de ceilalti. In acelasi timp, se simt apasati de responsabilitati si incearca sa afiseze o imagine perfecta intotdeauna.

Nu e prea greu de ghicit ca iubitul de tip frate mai mare se potriveste de minune cu o femeie mezin, de care va avea grija si pe care o va proteja cum stie el mai bine.

Bineinteles ca aceste caracteristici familiale nu pot prezice cu exactitate ce sanse de reusita va avea o relatie, dar cine poate spune asta? E insa interesant de aflat cum rolurile noastre in familie ne definesc personalitatea si ne modeleaza pana ajungem sa facem parte dintr-un cuplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here