Orice sot se considera cat de cat romantic, iar unii chiar reusesc sa fie. Insa galezul Tom Shovelton poate fi considerat de departe cel mai romantic si mai indragostit sot de pe lume, daca tinem cont de faptul ca i-a oferit sotiei sale un trandafir in fiecare zi, timp de… 60 de ani.

Si nu oricum sau oricand. In fiecare dimineata, timp de sase decenii cat a implinit joi casnicia lor, Tom, acum in varsta de 87 de ani, i-a pus pe pat iubitei sale sotii, Joan, mai tanara cu patru ani, cate un trandafir proaspat taiat, scrie Daily Mail.In fiecare zi un trandafir, timp de 60 de ani

Si asta nu e tot. Vesnic indragostitul sot a dorit sa o asigure pe consoarta sa de toata iubirea lui dandu-i cate un sarut atat in fiecare dimineata cat si seara la la culcare.

Cum a inceput povestea lor?

Cei doi s-au cunoscut la petrecerea de Revelion din 1946. Cel de-al Doilea razboi Mondial se incheiase iar frumoasa Joan tocmai iesise din randurile armatei.

Pe Tom Shovelton, pe atunci fermier in Lancashire, l-a cunoscut prin intermediul surorii ei, intr-un pub din Cheshire. „Sora mea era iubita fratelui lui Tom. Asa ne-am intalnit”, isi aminteste razand Joan.

Dupa doi ani de curte asidua, cei doi s-au casatorit si timp de 60 de ani au impartasit In fiecare zi un trandafir, timp de 60 de ani 1aceleasi principii de viata, s-au iubit si s-au respectat unul pe celalalt ca in prima zi.

 

Tom si Joan la nunta lor, in 1949

„O iubesc la culme. Am iubit-o din prima zi”, declara Tom privind-o cu afectiune pe sotia sa.

Pasiunea comuna pentru gradinarit i-a legat si mai mult, iar acum, la 22 de ani de la retragerea la pensie, continua sa fie la fel de aprinsa.

Joan a adus pe lume cinci copii, doua fete si trei baieti, iar familia s-a inmultit cu inca zece nepoti si un stranepot.

Cei doi octogenari din Flintshire, Tara Galilor, au fost declarati oficial de presa din Marea Britanie drept cel mai romantic cuplu din lume, un adevarat model de viata pentru proaspetii insuratei.

„Am trait impreuna, am muncit amandoi toata viata unul langa celalalt si ne-am ghidat dupa acelasi principiu: este important sa daruiesti afectiune, daca vrei sa primesti”, spune norocoasa sotie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here