Cum poţi să îţi alegi un coach bun?

Verifică-i studiile/pregătirea

Un business coach ar trebui să aibă un training de bază, şi ar trebui să înţeleagă şi să pătrundă în structură organizaţionala a unei firme pentru a o ajuta.
Face acest coach parte dintr-o organizaţie? Publică el cărţi sau articole de specialitate? Oferă el produse şi servicii pe lângă coaching?

Evaluează felul în care el lucrează cu clienţii

Coach-ul este cel care te antrenează într-un dialog şi îţi arată o noua perspectivă a situaţiei, şi te lasă pe ţine să alegi. Un coach nu este cel care te „directioneaza” spre posibile răspunsuri fără a-ţi da soluţia.
Un coach adevărat este cel care îţi oferă sprijinul pentru a-ţi spori abilităţile, resursele şi creativitatea. Ei sunt trainuiti pentru a te ascultă, a te observă şi de a te aborda potrivit nevoilor tale. Un coach va avea mereu soluţii pentru ţine şi va ştii să îţi spună direcţia potrivită atunci când te afli în afară „drumului”.

Asigură-te că are experienţă în domeniul tău

Este un lucru foarte important să îţi cunoască domeniul şi să vorbească pe limbă ta.

Alte moduri în care poţi află info despre un coach:

– Citeşte-le CV-ul, biografia şi întreba-i ce backround au
– Întreba-i dacă au rezolvat probleme că ale tale
– Urmăreşte-le site-ul şi vezi cum se „vand”

Asigură-te că te potriveşti cu coach-ul pe care ţi l-ai ales
Ascultă-ţi înstinctul atunci când te vei decide că cel pe care ţi l-ai ales că şi coach te înţelege cu adevărat şi îţi poate oferi ceea ce ai nevoie. Tu vei caută:

Un coach direct că va acţionă conform celor zise
Un coach care să îţi dea sfaturi şi să îţi vorbească din propria experienţă
Un coach care să îţi asculte până şi cele mai ascunse gânduri.

În final, tot ceea ce îţi vei dori va fi un coach care cu care să te înţelegi foarte bine, în care să ai încredere în a-i da detalii foarte personale despre ţine, şi care să nu te judece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here