Remedii naturale impotriva astmului

1) Acizii grasi omega

Acidul arahidonic este considerat a fi unul dintre principalii acizi grasi care cauzeaza inflamatie. Acidul arahidonic se gaseste in alimente precum: galbenusuri de oua, crustacee si carne. Daca mancati aceste alimente in cantitati reduse, puteti reduce simptomele astmatice.

Un studiu efectuat in Germania a examinat datele de la 524 de copii și a constatat ca astmul a fost mai predominant la copiii cu un nivel ridicat de acid arahidonic.

Acidul arahidonic poate fi produs si in corpurile noastre. O alta strategie de a reduce nivelul de acid arahidonic este prin a crește aportul de grasimi benefice, cum ar fi EPA (acidul eicosapentanoic), din uleiul de pește, și AGL (acid gamma-linolenic), din uleiul de limba mielului sau ulei de luminita de seara.

Capsulele cu acizi grasi omega-3 pot interacționa cu medicamentele care subtiaza sangele, cum ar fi warfarina si aspirina. Efectele adverse pot include indigestie și sangerare.

2) Fructele și legumele

Un studiu care a examinat jurnalele alimentare a 68535 de femei a constatat ca femeile care au avut un aport mai mare de rosii, morcovi si legume cu frunze verzi, au avut o prevalența mai mica de astm.

Consumul ridicat de mere poate proteja impotriva astmului.

Aportul zilnic de fructe și legume in copilarie a scazut riscul de astm.

Un studiu al Universitatii Cambridge a constatat ca simptomele astmatice la adulți sunt asociate cu un aport alimentar scazut de fructe, vitamina C si mangan.

3) Brusturele

Brusturele este un arbust peren care creste in Europa, Asia si America de Nord. Elementele active sunt petasinul și isopetasinul, care pot reduce spasmele musculare și au un efect antiinflamator.

Cercetatorii de la Universitatea Dundee, din Scotia, au evaluat efectele brusturelui asupra persoanelor cu astm alergic, care au folosit si inhalatoare. Ei au descoperit ca brusturele imbunatateste efectul antiinflamator al inhalatoarelor.

4) Bromelaina

Bromelaina este un extras din ananas despre care se crede ca are proprietati antiinflamatorii.

In studii, cercetatorii au constatat ca bromelaina reduce inflamatia cailor respiratorii la animalele cu boli alergice ale cailor respiratorii.

5) Boswellia

Planta boswellia inhiba formarea de leucotriene. Leucotrienele care apar in plamani determina ingustarea cailor aeriene.

Intr-un studiu controlat cu placebo, 40 de persoane cu astm bronșic au fost tratate cu un extract de boswellia de trei ori pe zi, timp de șase saptamani. La sfarșitul acestui interval, 70% dintre oameni si-au imbunatațit starea de sanatate. S-au ameliorat dificultațile de respirație si s-a redus numarul de atacuri.

Boswellia este disponibila sub forma de pastile. Pe eticheta ar trebui sa scrie ca are un continut de 60% de acizi boswellici si ca aceste pastile nu ar trebui sa fie luate mai mult de 12 saptamani.

Nu este clar ce doza este sigura sau eficienta sau cum interactioneaza boswellia cu alte tratamente pentru astm. Efectele adverse pot include tulburari digestive, greata, reflux gastro-esofagian sau diaree.

6) Pierdere in Greutate

Numeroase studii au descoperit ca obezitatea este un factor de risc pentru astm.