Toti spun ca relatiile sunt grele sau dificile. Dar asta nu e adevarat. Nu relatia este dificila, ci oamenii implicati in relatii. Cu alte cuvinte iti poti face relatia mai buna facand doua lucruri:

1.      Cerand mai mult de la tine

2.      Cerand mai mult de la partener

Vezi multi oameni lenesi. Ei cred ca relatia lor ar trebui sa mearga in mod miraculous ca o masina bine unsa. Dar asta nu se intampla in viata reala. Relatiile cer eforturi si ele pot fi sanatoase si fericite, daca stiti ce sa faceti. Nimeni nu are o bagheta magica care sa va transforme relatia intr-un basm. Dar daca urmati aceste sfaturi veti fi suprinsi, cat de fericiti puteti deveni. Aici sunt sfaturile pentru relatii de succes:

1.      Sa aveti propria viata

Poate ca sunteti indragostiti unul de celalalt, dar asta nu inseamna ca restul vietii ar trebui sa se opreasca. Nu va abandonati prietenii, nu renuntati la sportul preferat, nu renuntati la nimic din ceea ce va face placere pentru faptul ca sunteti indragostiti. Sa aveti independenta si identitate proprie. Daca nu aveti asta, lucrurile vor deveni plictisitoare si va aparea rutina in relatia voastra.

2.      Nu fiti nevoiase

Daca sunteti mereu nevoiase si urmariti tot timpul atentia celuilalt, veti sufoca partenerul. Daca vreti sa il vedeti 24 din 7, sa ii trimiteti mesaje 24 din 7 si practic sa credeti ca lumea se invarte in jurul lui, inseamna ca sunteti nevoiase. Comportamentul nevoias este sufocant, in special pentru barbati. Daca credeti ca acest comportament va tine langa el, nu este asa. De fapt are efectul opus – il va indeparta.

3.      Asigurati-va ca va conectati fizic, emotional si mental

E mai usor de zis decat de facut, dar aceste trei lucruri sunt foarte importante intr-o relatie. Daca sunteti conectate doar fizic cu partenerul si nu va conectati emotional sau mental atunci nu veti rezista foarte mult impreuna. Sau daca va conectati mental, dar intimitatea voastra e nesatisfacatoare atunci relatia voastra e sortita esecului. Trebuie sa aveti legaturi stranse in toate zonele relatiei, ca sa te asiguri ca poti avea in vedere aceste lucruri de la inceput.

4.      Nu il urmariti

Din nefericire multe femei fac asta. S-ar putea sa nu va dati seama ca faceti asta. Sa urmariti pe cineva are sensuri diferite; evident comportamentul de urmaritor este atunci cand il sunati de sute de ori. Ar putea fi mai subtil sa initiati contact tot timpul, dar asta va insemna ca esti mai interesata decat el.

5.      Iubiti-va pe voi insiva

Multe femei se plang ca nu isi gasesc partenerul potrivit sau ca ele intotdeauna atrag nemernici, care nu le trateaza cum trebuie. Este posibil ca nu va iubiti pe voi insiva indeajuns. Cautati la voi calitatile bune si decideti sa va iubiti exact cum sunteti acum, iar apoi veti fi apreciate si de barbatii din viata voastra.

6.      Aveti grija de voi insiva

Daca va iubiti pe voi insiva atunci automat aveti grija de mintea si corpul vostru. Asta inseamna sa incercati sa va mentineti sanatosi, sa dormiti suficient, sa primiti masaj, sa faceti o baie inspumata si poate o intalnire cu prietenii in oras.

7.      Sa nu incerci sa multumesti pe toata lumea

Multe femei cred ca trebuie sa multumeasca pe toata lumea si ca ele vor primi in schimb acelasi lucru. Dar acest fapt e departe de adevar! Multi oameni pot profita de ele pentru ca ofera prea mult. In schimb trebuie sa existe o balanta intre egoism si altruism. Sa multumiti partenerul doar dupa ce v-ati oferit voua insiva atentia cuvenita. In general, relatiile sunt strazi cu doua directii.

8.      Spuneti verde in fata

Cand vorbim despre a spune verde in fata ne referim sa o facem gentil si calm. Nu va reprimati emotiile negative. Divulgati-le! Vorbiti cu partenerul despre orice problema si veti observa ca in echipa se rezolva altfel problemele. Meritati respect si meritati sa va faceti auzite.

9.      Nu evitati problemele

Nimanui nu ii place conflictul, dar sunt cativa oameni care o fac, dar in general nu e pe  placul tuturor. Si cel mai des se intampla ca majoritatea sa inceapa sa evite conflictele. Aceasta nu functioneaza din pacate. Daca eviti problemele ani dupa ani, se vor aduna, iar intr-o zi va veti trezi ca nu veti putea sa treceti prin ele deoarece s-au acumulat prea multe.

10.   Oferiti timp partenerului

Stiu ca doriti sa aveti propria viata si independenta proprie, dar nu puteti petrece tot timpul singure deoarece relatiile ar putea sa moara. Relatiile au nevoie de atentie. Asigurati-va ca mergeti la intalniri nocturne organizate prin matrimoniale365.ro si ca aveti conversatii profunde pentru a construi o conexiunea puternica.

11.   Cereti respect

Cand ne referim la a cere, nu inseamna sa bateti din picioare si sa cereti asa cum o fac divele. Trebuie sa credeti ca meritati sa fiti tratate cu respect tot timpul. Ca sa primiti respect trebuie sa oferiti la randul vostru. Fiind respectuoase, pregatiti scena pentru a primi inapoi acelasi tratament.

12.   Aratati empatie

Relatiile n-ar trebui sa fie intre tine si ea, ci trebuie sa fie intre voi, ca echipa. Puteti constant sa reconsiderati propria perspectiva despre orice lucru. Puteti sau nu puteti avea dreptate, dar perceptia este realitatea. Daca partenerul vostru o vede diferit atunci incercati sa intelegeti. Aratati empatie si apoi veti primi inapoi cata empatie oferiti.