4 motive sa faci Revelionul acasa! winter_05__g_

Cand toata lumea se inghesuie la agentiile de voiaj pentru a vedea ultimile oferte legate de Revelion, cand majoritatea isi termina pregatirile legate de excursiile in tari straine, de multe ori cu aer exotic, cand deja multi dintre romani s-au stresat in luna decembrie, poate si mai devreme, din cauza acestui subiect si au incercat sa surprinda cea mai buna oferta corelata cu cea mai buna destinatie, cand la randul lor, au fost „bombardati” cu invitatii din partea a numerosi realizatori de astfel de evenimente, „febra” cauzata de acest eveniment de trecere in noul an pare sa atinga cote alarmante. Spre exemplu, cabanierii de pe Valea Prahovei, Delta Dunarii, de prin Maramures, ne imbie fiecare cu specificul zonei: partii de schii, atmosfera feerica, traditii si obiceiuri. Iar cei din strainatate, atrag cel mai frecvent prin costurile competitive si prin calitatea serviciilor. Cele mai cautate destinatii: Austria, Elvetia, dar si tarile cu temperaturi ridicate, gen Turcia, Grecia, Egipt, Hawai etc.
Cu toate acestea, nu din cauza mult vehiculatei crize economice, multi romani prefera Revelionul acasa.
Cateva motive:
– un buget limitat. Multi dintre romani nu isi permit sa cheltuie cateva zeci de euro pentru a petrece doua-trei zile la munte, la mare sau in strainatate. In ciuda ofertelor agentiilor, organizatoriilor de evenimente de gen, multi accepta varianta „acasa”.
– superstitiile. Pentru ca romanii sunt recunoscuti ca fiind un popor superstitios, prima dintre superstitii fiind aceea ca acolo unde te prinde noul an, acolo iti vei petrece cea mai mare parte a timpului in anul care vine. De exemplu, daca te afli in masina, la drum, tot anul viitor vei face drumuri, daca te va gasi in casa unor prieteni, inseamna ca vei pastra cu acestia o relatie stransa de amicitie etc. A doua este data de a avea in buzunare o suma de bani, pentru ca viitorul an sa fie roditor. Asadar, se pare ca romanul prefera sa sarbatoreasca acasa si din acest motiv, mai ales cand casa e abia inaugurata,
– pastrarea unei traditii. In fiecare an, de Revelion, de exemplu, o familie s-a obisnuit sa cheme cativa prieteni si sa faca impreuna o petrecere de intampinare a noului an. Din obisnuita, familia respectiva nu va schimba facil obiceiul creat,
– distractiile adiacente. De exemplu, daca va aflati intr-un oras, aveti oportunitatea de a merge la spectacolele organizate in piete, de a urmari focuri spectaculoase de artifcii, de a participa la tombole, si asta, doar daca coborati cele cateva scari ale blocului.
Dezavantajele unui Revelion organizat acasa nu sunt foarte putine, dar nici foarte mari, ceea ce face ca multi romani sa apeleze la acest gen de petrecere. Printre ele se numara:
– dupa petrecere, ar putea fi nevoie de o firma de curatenie, asta in cazul in care invitatii sunt putin mai „rebeli”,
– de asemenea, o reclamatie din partea vecinilor la politie ar putea fi un impediment pentru organizarea petrecerii,
– descresterea in ochii colegilor de serviciu care dupa sarbatori, reveniti la birouri se vor lauda cu escapadele lor in tari straine sau cu aventurile lor de la munte ori mare,
– frustrare etc.
Printre avantaje se numara: confortul, caci nicaieri nu e ca acasa, reuniunea frumoasa cu cativa prieteni dragi, cheltuielile reduse in comparatie cu cele implicate de excursii, deplasari etc, crearea unui program propriu, lipsa stresului etc.
Asadar, ganditi-va de doua ori inainte de accepta o oferta de Revelion care necesita deplasare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here