Dupa sarbatori, intotdeauna urmeaza o dieta. Dar esti sigura ca te poti tine de ea pana la capat? Pune in aplicare sfaturile noastre si lucrurile iti vor parea mult mai simple.

Descopera care e adevarata ta motivatie. O multime de tentative nereusite, vizite la dieteticieni, insa te-ai intrebat vreodata: “De ce vreau sa urmez o dieta?”. Uneori, pur si simplu ne autoboicotam, pentru ca decizia de urmare a unui regim alimentar este gresita, superficiala sau pur si simplu dictata de presiuni externe.  Daca reflectezi bine, probabil vei descoperi, ca in realitate, te placi asa cum esti si nu nici un chef sa faci sacrificii  si sa-ti schimbi imaginea, pentru ca te accepti cu formele mai pline si pentru ca stii sa te faci placuta si asa.

Urmeaza calea sigura. Daca decizia ta se naste din nevoia constienta de a pierde din greutate, cere ajutor altfel decat ai facut-o pana acum. Expune-i cu sinceritate unui expert dificultatile tale de a urma un regim si marturiseste-i ca iti este teama ca vei da gres. Recunoasterea problemelor va avea un efect benefic, astfel incat nu te vei mai simti constransa sa te prefaci ca totul merge ca la carte si sa-ti alimentezi in continuare alibiurile.

Ai mai multa incredere. Dieta este terapie. Si, ca orice terapie, cere constanta si seriozitate. Invata, totusi, sa fii indulgenta cu tine insati: se poate intampla oricui sa cada prada tentatiei si sa se abata de la calea impusa de dietetician. Adopta o atitudine zen: uneori, o exceptie de la regula face bine. Totul e ca apoi sa-ti continui dieta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Priveste in viitor. Joaca-te cu imaginatia, viseaza cu ochii deschisi si imagineaza-ti cum ar arata corpul tau  asa cum ti-l  doresti, imbracat cu hainele la care pana acum doar ai privit invidioasa, pentru ca stiai ca nu ti-ar veni bine. Vizualizeaza-te subtire si fericita, in situatii care mai de care mai diverse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here