Ti s-a intamplat sa cobori din taxi nemultumita, dar cu banii luati? Afla ce drepturi si ce obligatii ai cand mergi cu taxiul. Afla ce drepturi ai cand mergi cu taxiul si cum sa procedezi daca nu iti convine ceva.

Drepturile clientilor. Sa fie tratati cu respect si civilizat.Sa li se respecte cererile in legatura cu traseul. Sa ceara bonul fiscal si sa-l pastreze pana la coborarea din taxi. Sa nu plateasca serviciile taximetristului decat in limita prevazuta in bonul fiscal. Sa sesize autoritatile in legatura cu orice practici nonconforme ale soferului sau care au creat prejudicii asupra calitatii serviciilor. Sa ceara soferului sa nu fumeze, sa inchida sau sa deschida geamurile, sa dea mai incet sau sa opreasca muzica. Sa ia si alte persoane in masina pe parcursul traseului.

Obligatiile clientilor. Clientul nu are voie sa provoace stari conflictuale cu soferul in timpul desfasurarii cursei respective. Sa acorde taximetristului sprijin in cazul in care acesta este agresat in timpul efectuarii cursei si sa anunte imediat Politia. Sa nu ocupe scaunul de langa taximetrist, decat daca cele din spate sunt ocupate.

Drepturile taximetristului. Sa nu transporte clienti in stare de ebrietate. Sa nu transporte clienti agresivi, care pot declansa scandal sau violenta. Sa nu transporte bagaje care nu permit inchiderea geamurilor, portierelor sau portbagajului.

Obligatiile taximetristului. Sa aiba un comportament civilizat in relatia cu clientul. Sa respecte solicitarile clientului. Sa opreasca pe traseu la semnul clientului, cand se afla in pozitia de operare “liber” , cu exceptia cazului in care se deplaseaza sa preia un alt client, la comanda dispecerului. Sa elibere bonuri fiscale la finalul cursei. Sa nu pretinda ca plata decat suma prevazuta pe bonul fiscal. Sa transporte clientul al destinatie pe traseul cerut de acesta. Sa transporte bagaje in limita spatiului disponibil, fara perceperea unor tarife suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here