Pantofii Vans sunt preferati de multi iubitori de forta datorita esteticii, pretului si pentru ca ofera anumite detalii tehnice foarte interesante.

Nu pot sa cred ca se intampla doar in sala mea de sport. Ochii mei se indreapta spre pantofii care se poarta in sala, pentru ca sunt destul de interesat de subiect. Cum putem vorbi despre echipament sportiv daca nu ne uitam indeaproape la ceea ce oamenii folosesc in mod regulat. Ei bine, in salile de sport sunt intotdeauna doua zone (cel putin): cardio cu aparatele si cei mai buni pantofi de alergat, si zona de greutati cu pantofi care servesc pentru a avea mai mare aderenta si fermitate si unde intotdeauna vad o multime de pantofi Vans, chiar daca Vans nu sunt pantofi special conceputi pentru acest antrenament.

Si tocmai acesta este primul motiv: Vans si mai ales aceste Vans se potrivesc foarte bine cu un tip foarte specific de imbracaminte de gimnastica. Pantaloni de trening din bumbac gri, cu sosete clasice albe (in dungi) la exterior, combinati cu Vans Ward , fac un LOOOOOKAZO aici, in Los Angeles, la Londra sau in Singapore. Cuvantul MH. Adauga la tema un maiou cu o armurie larga pentru a scoate in evidenta putin pectoral si dorsal si vei avea momentul de gimnastica complet realizat. Este un look cu un anumit aer old school care iti permite si, cu un hanorac deasupra, sa iesi din sala cu un aspect decent.

Bineinteles ca exista si problema tehnica, desi poate sa nu fie cel mai important lucru in acest caz. Exista incaltaminte mai buna pentru ridicarea greutatilor? Fara indoiala, te poti uita la Nano de la Reebok, Metcon de la Nike sau Under Armour Tribase, care sunt incaltaminte cu caracteristici tehnice dincolo de orice indoiala pentru antrenamentul tau de forta, fie ca este vorba de CrossFit sau de greutate libera, dar Vans sunt inca acolo , perene , printre cele mai populare optiuni.

Ce aduc Vans la antrenament? Am spus deja ca estetica este de necontestat dar este si adevarat ca o ajuta sa ai o talpa atat de plata, dura si cu o aderenta buna. Fiind incaltaminte conceputa pentru skateboarding sau sporturi urbane, Vans Ward sau Vans Old Skool se descurca bine la antrenamentul de forta la sala, dar nu si atunci cand incercam sa-i urcam pe banda de alergare sau sa avem o clasa de cardio pur intr-o cutie. Acolo, celelalte variante comentate ne-ar oferi mult mai mult.

Apoi, fara indoiala, exista o problema de pret: Vans Ward are un pret acceptabil, in timp ce modelele mentionate mai sus sunt intr-o gama de pret mai mare, ceea ce, evident, este o investitie de luat in considerare in functie de pret-rutina pe care o marcati. Si, mergand putin mai departe, Vans Ward sunt adidasi care se potrivesc pentru look-urile tale de strada, de petrecere, de clasa, de serviciu sau de nunta (chiar sunt iubiti cu ei)… in timp ce adidasii mai multe tehnici sunt retrogradati la sala sau la momentele sportive mai casual ale zilei tale. Vor fi cei care se casatoresc cu ei dar… nu arata bine cu costumul, ne pare rau!

Pana acum am vorbit despre Vans Ward in model canvas, adica cele decoltate sau care nu acopera glezna dar, si ai grija ca aici apare „premiumul” competitiv imi vei permite sa indica faptul ca Vans Ward Hi sunt destul de puternice, atat la nivel estetic, cat si la nivel de pret, dar ofera si un plus pentru iubitorii de exercitii cu greutati: glezna este intotdeauna sustinuta!

Nu este o chestiune pe care sa o trecem fara a mai insista: in multe exercitii de forta este necesara o tensiune puternica la nivelul picioarelor (si nucleului), care favorizeaza tehnica si controlul exercitiului, care afecteaza direct articulatiile corpului inferior. O aderenta buna a gleznei se adauga si, in acest caz, este si misto.

Dezavantajul: Vans-urile inalte, la fel ca si cele Converse, dureaza putin sa ii luati si sa ii dati jos. Elibereaza sireturile, potriviti, puneti piciorul, legati, imbracati… sa vedem, e jumatate de minut, dar suntem cu totii fulgerati aici si ca sa scoatem si sa scoatem pantoful fara mai mult si ca se potriveste de asemenea perfect.