O intrebare care este pe buzele tuturor este cum sa ne mentinem silueta in timpul sezonului rece? Rolul principal al sistemului imunitar este de a proteja organismul de pericolele de origine interna cum este cancerul sau de origine externa cum sunt bacteriile sau virusi.

Portocala – bogata in pectina

Portocala este o sursa bogata in vitamine cum ar fi vitamina A, B, C, in calciu si de aceea este un fruct foarte bun pentru sanatate. Fata de alte fructe, portocala este un fruct superior in ceea ce priveste cantitatea de calciu. De asemenea aceasta contine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor.

Ceapa – contra grasimilor

Ceapa reduce surplusul de grasimi din sange, mai ales consumata in stare cruda.

Usturoiul

Usturoiul este bogat in vitamine si minerale, dar si in substante active cu rol analgetic, chiar anesteziant, detoxifiant, antibacterian si antiinflamator, reste imunitatea si rezistenta organismului in fata infectiilor, scade inflamatiile si reduce durerile.

Lamaia

Lamaia are efect bactericid, antiseptic, stimuleaza leucopoeza, este tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, scade aciditatea gastrica.
lamaia da forta sistemului imunitar.  In timpul digestiei, produce carbonat de potasiu, o substanta cu rol in prevenirea aciditatii gastrice, iar substantele antioxidante pe care le contine ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here