Un zâmbet frumos înseamnă dinţi sănătoşi, dar şi perfect aliniaţi.Ca un şireag de perle.Îţi doreşti ca şi copilul tău să aibă mai târziu un astfel de zâmbet.Doar ca primul lui dinte definitiv a crecut strâmb.Ce-I de făcut?Nu te îngrijora.Specialistul ortodont şi aparatul dentar pot rezolva problema. 
  
            Are 7 ani, deci e la vârsta când încep să îi apară primii dinţi definitivi.În special acum este recomandat să îi examinezi  dantura mai atent şi mai des,pentru a depista din timp orice defect.Este oare chiar atât de important ca dinţii să fie corect aliniaţi?Da.Şi nu doar din motive estetice, deşi acestea sunt suficient de puternice:orice copil îşi doreşte să fie simpatic şi acceptat de prieteni şi de colegi,însă o anomalie dento-maxilară i-ar putea ştirbi farmecul personal.
 
             Dacă observi defecte ale dinţilor de lapte, dacă unul sau mai mulţi dinţi permanenţi  nu sunt bine aliniaţi, dacă maxilarul sau mandibula este „in afara”,trebuie să duci neîntârziat copilul la medic. În general prima vizită se face la un  specialist în stomatologie generală, care va examina dantura copilului, va trata şi rezolva eventualele carii şi îl  va sfătui despre igiena bucală. Dacă defectele nu sunt tratate la timp, oricare  dintre componentele aparatului  dento-maxilar  se poate îmbolnăvi.
 
            E BINE SĂ ŞTII!!!….
 
– Bebeluşului îi apar  primii  dinţişori   la 6-8 luni,iar până la vârsta de 2-3 ani va avea toţi dinţii de lapte.
 
 – Primii dinţi definitivi cresc la vârsta de 7 ani  şi sunt de fapt măselele.
 
– Dinţii de lapte se pierd pe rând, până la vârsta de 11-12 ani, însă va mai trece ceva timp până când copilul va avea dantura completă. 
 
 
            ÎNVAŢĂ-L PE COPIL  CĂ:
 
 – Nu are voie să spargă în dinţi  alune,nuci 
 
– Nu trebuie să „mestece” obiecte metalice, jucării dure sau ascuţite, bucăţi de sârmă, cuie,etc.
 
 – Nu este bine să bea apă sau suc rece după un  aliment fierbinte.
 
 – Pentru a avea dinţii frumoşi şi sănătoşi  este foarte important să se spele pe dinţi  cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
 
 – Seara,înainte  de culcare, nu trebuie să mănânce dulciuri căci acestea îi vor „ataca” dinţii şi vor produce cariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here