Există un dress code office și dacă da, ce cuprinde el? Există ținute bune de purtat la evenimente de business, de networking? Există și ținute la care ar fi bine să renunți și asta pentru că nu te caracterizează, pentru că nu se potrivește dress code-ului solicitat? În toate aceste situații, răspunsul este categoric Da.

Ce înseamnă dress code-ul?

Dress code-ul unui eveniment este codul vestimentar permis sau recomandat a fi  purtat pentru evenimentul respectiv. Nu este nimic greșit să soliciți dress code-ul atunci când ești invitat la un eveniment  office, ba din contră este perfect adaptat și dai dovadă că respecți tot ceea ce ți se cere.

Iată mai jos ce înseamnă „așa nu” în dress code-ul de business:

  1. Cercei, brățări și coliere damă – toate laolaltă.

Iată o primă greșeală. În dress code-ul de business predomină principiul „less in more”, așa că alege acele coliere damă  pe care să le poți asorta cu ușurință. Dacă alegi un colier precum este cel prezent pe dargen.ro, ar fi bine să nu îl mai combini cu o altă bijuterie supradimensionată sau cu o piatră prețioasă ori metal care nu se asortează cu tot ceea ce ai ales să porți în jurul gâtului. Le poți găsi mai ușor și în acele seturi pentru femei – https://www.dargen.ro/acesorii-femei, putând astfel să le asortezi perfect, ba chiar să alegi să schimbi din când în când bijuteriile și să te bucuri de fiecare dintre ele. Adu-ți aminte că rolul bijuteriilor este acela de a te ajuta să arați mai bine și nu să dai senzația de kitch.

  1. Pantaloni slim și deasupra gleznei

Aceasta este o altă modalitate de a spune „nu” categoric! Pantalonii slim și nici cei deasupra gleznei nu trebuie să fie purtați într-un eveniment business, ba chiar nici atunci când este permis stilul casual business. Ar fi bine totuși să ții cont de acest lucru și să alegi pantaloni drepți, lungi, care să îți pună în valoare silueta într-un mod elegant.

  1. Imprimeuri și culori puternice

       Așa nu!” și de această dată. Nu ai de ce să porți imprimeuri stridente sau culori mult prea puternice întrucât nu vei face altceva decât să îi determini pe mulți să nu te aprecieze deloc. De asemenea, imprimeurile și culorile nepotrivite îi vor împiedica pe mulți să te vadă așa cum ești, astfel că ar putea fi o barieră în calea dezvoltării tale.

  1. Casual în stiul black tie!

Iată un contrast vizibil. Suntem de părere că unui stil mult prea elegant, așa cum este black tie nu îi este deloc potrivită o ținută casual, nici măcar unele accente permisive. De aceea, evită cât poți să ieși din eticheta evenimentului black tie.

Și lista poate continua. Nu puține sunt greșelile pe care ai putea să le faci în ținuta de business, însă cel mai bine este să eviți cât se poate de mult astfel de situații și să încerci să adopți codul vestimentar acceptat, dar și codul cromatic pentru orice ținută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here