Soybean Oil benefits

Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale uleiului de soia includ capacitatea sa de a gestiona sănătatea inimii, de a reduce nivelul colesterolului , de a îmbunătăți sistemul imunitar , de a reduce tulburarile cognitive , cum ar fi boala Alzheimer , prevenirea osteoporozei, creșterea sănătății ochilor și a pielii.

Uleiul de soia este uleiul vegetal  este extras din boabele  de soia , care sunt cunoscute în mod științific ca Glycine max . Este unul dintre uleiurile vegetale cele mai utilizate pe scară largă în lume, probabil pentru că boabele de soia sunt unele dintre plantele cel mai des cultivate și utilizate , în special în ultimele decenii . Soia este originară din Asia de Est și este considerată o legumă . Cu toate acestea , în ciuda originii sale limitate , aceasta este foarte apreciată pentru leguminoase sale comestibile , care este , de asemenea, sunt una dintre sursele din care se poate extrage uleiul de soia. Cele mai multe uleiuride soia sunt rafinate, amestecate, și, uneori, hidrogenate . Apoi , acestea poate fi clasificate în diferite niveluri și punctele forte de uleiului de soia , în funcție de aplicația dorită .

Controlul colesterolului: După cum s-a menționat mai sus , echilibrul acizilor grași conținuți în ulei de soia oferă organismului acizi grași importanți și necesari , inclusiv cei care reglementează nivelul de colesterol. Acizii grași omega – 3 pot reduce nivelul colesterolului periculos și contracararea tipurilor negative. Mai mult, alți acizi grași cum ar fi acid stearic , acid palmitic și acid oleic sunt, de asemenea, găsiți în cantități echilibrate. Compoziția de acizi grași din uleiul de soia , precum și puternicsteroli din plante , cum ar fi β – sitosterol pot provoca de fapt, o reducere de stocare a colesterolului înintestin cu 10-15% – nu ceea ce se așteaptă în mod normal să audă de la un acid „gras ” ! Practic , uleiul de soia poate reduce serios șansa de a aterosclerozei și a altor boli de inima , cum ar fi atacurile de cord și accidentul vascular cerebral.

Acizi grași Omega – 3, care alcătuiesc 7 % din conținutul total de acizi grași din uleiul de soia , sunt parte integrantă și protejează sistemul cardiovascular în de eliminare a colesterolului ” rau” , dar , de asemenea, protejează membranele celulare . Aceasta include zone foarte fragile și periculoase ale pielii și ochilor , ambele din care sunt puncte de intrare comune pentru bacterii și alte materiale străine . Acești omega-3 promovează, de asemenea viziunea mai sănătoasă prin care acționează ca antioxidanți și neutralizează radicalii liberi care pot cauza degenerescența maculară și cataracta.

Conținutul ridicat de vitamina E din uleiul de soia , de asemenea, actioneaza ca un antioxidant puternic, protejând în același timp în mod similar pielea de daunele radicalilor liberi. Vitamina E este direct asociată cu îmbunătățirea aspectului de pete , reducerea cicatricilor provocate de acnee , protejând pielea împotriva arsurilor solare , și stimulând regenerarea de noi celule ale pielii pentru a promova vindecarea . Vitamina E este de asemenea asociată cu activitatea antioxidantă generală în restul corpului, care stimulează sistemul imunitar și ajută la eliminarea radicalilor liberi care produc anumite condiții cum ar fi cancerul , îmbătrânirea prematură , tulburări cognitive și boli de inimă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here