ulei de ricin

Uleiul de ricin este un lichid galbui care este extras din semintele de ricin. Se considera ca cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentratiei sale de acizi grasi nesaturati. Uleiul provine din semintele de ricin, o planta cultivata în India, în Asia, Brazilia si în unele tări africane. Este un ulei fara gust si foarte dens . Mai este cunoscut popular si sub numele de ulei de castor.

Uleiul de ricin contine ingrediente ce pot preveni despicarea firelor, precum vitamine E, aminoacizi, sau acizi grasi Omega 6. Aceste substante penetreaza parul degradat si uscat, ajutand firul sa retina umezeala. Iar firele de par hidratate si sanatoase nu se rup asa usor.Iata cateva dintre beneficiile uleiului de ricin:

Constipatie – ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor, in cazul constipatiei si diareii.

Rani sau ulceratii – Uleiul de ricin grabeste cicatrizarea ranilor. Puneti un tampon de vata sau tifon imbibat in acest ulei si lasati-l pe rana peste zi.

Calmeaza iritatiile pielii – Uleiul de ricin este o solutie eficientă și la îndemana și în caz de eczeme, de degeraturi, de arsuri, de rani superficiale sau de piele uscata. În plus, specialiștii spun ca acest remediu ajuta si la combaterea acneei, la atenuarea petelor de batranete si la calmarea iritatiilor de la nivelul pielii.

Previne aparitia cearcanelor – Folosit de ani de zile pentru ingrijirea si tratarea diferitelor probleme ale tenului, uleiul de ricin este recunoscut ca remediu natural pentru indepartarea si reducerea riscului aparitiei cearcanelor sau a pungilor de sub ochi, prevenirea si ameliorarea aparitiei ridurilor, dar si ca remediu pentru combaterea acneei.

Tratament pentru buze – Atunci cand buzele incep sa isi piarda din culoare, se poate folosi o solutie rezultata dintr-un amestec de ulei de ricin si ulei de migdale. Buzele se vor unge in fiecare seara inainte de culcare cu acesta solutie.

Proprietati antiinflamatorii – Uleiul de ricin are puternice proprietati antiinflamatorii, ceea ce îl face ideal pentru masajul zilnic in lupta impotriva artritei. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor şi durerile musculare.

Probleme digestive – In problemele digestive, cauzate de infectii bacteriene, uleiul de ricin s-a dovedit a fi cel mai bun remediu, datorita proprietatilor sale antibacteriene, antivirale si antifungice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here