Cine crede ca dragostea-i goleste buzunarele poate ar trebui sa-si reconsidere acest gand. Dragostea nu are nimic de-a face cu ultimul model de BMW sau cu o garderoba „de ultima generatie”, cum ar spune barbatii.

Un studiu derulat in Marea Britanie, dar care a cuprins subiecti din intreaga lume, a scos la iveala ceva ce femeile stiau deja: pentru a fi fericite, a se simti iubite, femeile au nevoie de cu totul altfel de atentii decat cred barbatii. In niciun caz de lenjerie sexy sau lucruri de pe care tipa pretul piperat.

Daca ar fi puse sa aleaga, ar opta fericite si perfect impacate peCat costa dragosteantru o imbratisare, in defavoarea unei lenjerii „de casa”, relateaza Daily Mail.

Din pacate, barbatii incearca sa-si cuantifice dragostea pe care o simt cheltuind, cred ei, in functie de amploarea si intensitatea sentimentelor.

Insa, conform sondajului coordonat de profesorul Richard Wiseman si realizat de Universitatea Hertfordshire, femeile apreciaza dragostea printr-un alt filtru. In topul preferintelor doamnelor care vor sa se simta iubite sunt gesturile mici, precum:

1. Sa le fie acoperiti ochii, in timp ce sunt conduse catre un loc-surpriza

2. Sa fie scoase intr-un loc frumos, in weekend

3. Sa li se scrie un cantec sau o poezie

4. Sa li se spuna ca sunt cele mai minunate fiinte din lume

5. Sa li se pregateasca o baie relaxanta cand vin de la munca, dupa o zi ingrozitoare

6. Sa li se trimita un mesaj romantic in miezul zilei, pe mail sau telefon, ori sa gaseasca un biletel dragastos acasa

7. Sa fie trezite cu micul dejun la pat

8. Sa li se ofere ceva de pus pe umeri atunci cand le este frig

9. Sa li se trimita la munca un buchet de flori ori o cutie de ciocolata

10. Sa li se faca o compilatie cu muzica favorita

Dupa cum arata si rezultatele sondajului in cadrul caruia au fost intervievate 6.500 de persoane din mai multe tari, nevoile femeilor, macar cand vine vorba despre dragoste, nu sunt deloc exagerate. Dimpotriva.

Femeile vor sa simta ca barbatii se gandesc la ele mai mult decat la ei insisi

Cu toate acestea, 52% dintre femei n-au avut niciodata parte de o baie relaxanta pregatita de partener, iar 45% pot spune ca n-au intalnit vreodata un barbat marinimos, lor nefiindu-le oferit vreodata un palton sau macar o camasa care sa le acopere umerii atunci cand tremurau de frig.

Alte 53% dintre femei n-au fost niciodata invitate intr-un weekend-surpriza, departe de oras.

Interesant este ca britanicii, despre care studiul a conchis ca nu sunt prea romantici, au scris un cantec sau un poem iubitei in proportie de 32%. Barbatii care reprezinta alte natii s-au folosit de acest gest catalogat romantic de catre femei in proportie de 41%.

Desi mai aventurosi prin definitie decat femeile, doar jumatate dintre barbati au spus ca si-au scos partenerele afara din oras, „pe nepusa masa”.

Intuitie de barbat

Pusi fata in fata cu gesturile pe care femeile le considera romantice, fara a sti insa asta, barbatii au calificat majoritatea actiunilor gustate de femei drept deloc evidente, prin urmare nedorind sa recurga la ele.

Intrebati fiind daca li se pare romantic sa acopere ochii partenerei cu palmele si s-o poarte spre locuri nebanuite, gest gustat de 40% dintre femei, doar 22% dintre barbati au intuit potentialul acestui gest.

11% dintre barbati au banuit ca a-i spune partenerei ca este „cea mai cea” din lume este de bun augur, gest notat cu maximum de puncte de un sfert dintre femei.

Cat despre baia relaxanta de la finele unei zile extenuante din punct de vedere psihic, doar 8% dintre barbati au considerat-o o idee buna, fata de 22% dintre femei.

5 laude pentru o critica

Potrivit coordonatorului studiului, psiholog de profesie, secretul reusitei unei relatii de lunga durata este ca pentru fiecare lucru critic spus partenerului sa urmeze cinci complimente.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa-i reprosezi partenerului ca nu spala vasele, spune-i asta, dar scoate in evidenta si ceea ce face (bine), cum ar fi faptul ca te face sa razi sau ca gateste aidoma unui mare maestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here