Avocații de drept penal, de asemenea cunoscuți drept avocați de apărare penală și apărători publici, apără persoanele, organizațiile și entitățile care au fost acuzate de o infracțiune. Un avocat drept penal se ocupă de un spectru variat de cazuri penale, de la crimele de violență în familie, crimele sexuale, crimele violente și crimele de droguri până la conducerea sub influența drogurilor, furtul, delapidarea și frauda.

La fel ca toți avocații, un avocat drept penal trebuie să obțină o diplomă de drept și să treacă examenul de barou în statul în care intenționează să practice. Unii avocați penali câștigă o certificare de la Consiliul Național de Certificare a Specializării Juridice (NBLSC).

Descrierea postului unui avocat drept penal

Avocații penali reprezintă pârâții care se află în fața instanțelor de stat, federale și de apel. Domeniul lor de aplicare include audieri cu cauțiune, concursuri de chemare în judecată, procese, audierile de revocare (parole sau probațiune), apeluri și remedii post-convingere. În cadrul funcțiilor de avocat, un avocat drept penal va:

  • Investiga cauza și intervieva martorii
  •  Va cerceta statutele, codurile de infracțiuni și legea procesuală
  • Construi o apărare și va dezvolta o strategie de caz
  • Negocia cu procuratura
  • Depune dosare și va contesta propuneri, cum ar fi propuneri de respingere și moțiuni
  • Proiecta, depune dosare

Abilități ale unui avocat drept penal

Avocații penaliști trebuie să aibă excelente abilități orale și scrise pentru a argumenta cazul unui client în fața unui judecător și a convinge un juriu.

Competențele de investigație și de cercetare sunt, de asemenea, importante în construirea unui caz de client și în stabilirea unei puternice apărări. Un avocat drept penal trebuie, de asemenea, să aibă o gândire creativă puternică și abilități analitice pentru a dezvolta o strategie juridică, a analiza jurisprudența în cazuri complexe.

Avocații penaliști trebuie, de asemenea, să aibă o înțelegere aprofundată a regulilor de stat, federale și locale, a procedurilor judiciare, a legilor probatorii și a judecătorilor locali pentru a naviga în mod eficient și competent în sistemul de justiție penală.

În plus, sunt necesare abilități interpersonale excelente pentru a construi o relație puternică client-avocat. Prin urmare, capacitatea de a atrage și de a păstra clienții este esențială pentru o practică de apărare penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here