Orice femeie implicata intr-o relatie stie: conflictul este inevitabil. Ceea ce nu stie toata lumea este faptul ca uneori cearta poate fi benefica, atat pentru relatie cat si pentru sanatatea ta; sau cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii care au analizat aceste aspecte.Cearta in cuplu te ajuta sa traiesti mai mult

Iata cateva efecte benefice pe care o discutie aprinsa le poate avea:

Cearta te ajuta sa traiesti mai mult

Medicii au ajuns la concluzia ca persoanele care isi reprima furia traiesc mai putin decat cele care aleg sa-si exteriorizeze sentimentele de moment.

 

Reprimarea si cumularea impulsurilor nervoase dauneaza sanatatii, pe termen lung. Mai mult decat atat, aceiasi medici sustin ca oamenii care isi exteriorizeaza furia iau decizii mai bune, dau dovada de mai mult auto-control si sunt mai optimisti in legatura cu rezolvarea situatiei care i-a enervat – totul datorita faptului ca se elibereaza de presiunea interioara cu care se confrunta in momentul respectiv.

Cearta mentine sanatatea inimii

Studiile efectuate pe cuplurile care au relatii de lunga durata (chiar casatorite), au aratat ca femeile care nu se descarca in timpul disputelor cu partenerii lor, sunt mai dispuse unor afectiuni cardiace.

Cearta poate salva relatia

Uneori, cearta poate fi constructiva si poate salva relatia de la esec, daca lucrurile nu scapa de sub control. Nu exista un manual de gestionare corect a unei situatii de conflict, insa exista cateva lucruri dupa care te poti ghida. Afla aici cum sa faci sa tranformi cearata intr-o disputa constructiva.

Cearta pe sex, aduce mai mult sex

Specialistii au ajuns la concluzia ca partenerii care se cearta din cauza sexului au parte de mai multe partide decat cei care nu insista pe acest subiect. Se pare ca totul porneste din sentimentul de vinovatie care se instaleaza in mintea partenerului acuzat ca nu are chef/ nu vrea o partida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here