Starea de sanatate reprezinta starea de bine completa din punct de vedere fizic, mental, social si, nu in ultimul rand, estetic.

liposuctie1In continuare, chirurgia estetica prinde teren in conceptul si mentalitatea oamenilor, care pe langa corp si o minte sanatoasa, isi doresc si un corp frumos modelat. Aceasta dorinta poate fi realizata si prin exercitii fizice, regim alimentar echilibrat si un stil de viata sanatos. In cazurile in care aceste actiuni nu au efectul scontat, intervine cu succes chirurgia estetica.

Una din tehnicile de succes a chirurgiei estetice este lipoaspiratia (termeni sinonimi: liposuctia si lipoabsorbtia) care este indicata, in principal, tuturor formelor de depunere a grasimilor in zone specifice: abdomenul inferior, partea laterala a coapselor. Aceasta tehnica este utilizata cu succes si in reducerea efectelor imbatranirii, efecte ce constau in depunerea de grasime pe brate (lateral) si in zona gatului, determinand asa-numita „gusa”.

Lipoaspiratia nu este o metoda de slabire, ci o tehnica care se utilizeaza in completarea unei cure de slabire.

Exista cazuri in care, in urma unor cure de slabire raman depuneri de grasime in zonele specifice amintite anterior. Aceasta este denumita grasime rezistenta la dieta si reprezinta principala indicatie pentru a folosi tehnica lipoaspiratiei. Utilizarea tehnicilor de chirurgie estetica ramane la latitudinea medicilor de specialitate, in functie de parametrii clinici si biologici ai fiecarui individ.

Lipoaspiratia este o tehnica de extragere a grasimilor din zonele in care s-a depus: abdomen, coapse, brate, zona barbiei, folosind un tub metalic conectat la o sursa de aspiratie. Introducerea tubului si plasarea acestuia sub piele se face prin incizii mici la piele.

In general, intr-o etapa se extrag cam 500-3000 g de grasime. Cantitatea poate varia in functie de amploarea interventiei pe care o stabileste chirurgul impreuna cu pacienta.

Un aspect important in reusita interventiei este pregatirea preoperatorie si respectarea indicatiilor oferite de medic inainte si dupa operatie. Dupa interventie, este necesara utilizarea unor anumite articole medicale: burtiera, pantalonasi, dresuri cu anumit grad de compresie etc., in functie de zona ce urmeaza a fi operata. Aceste produse se gasesc in farmacii si magazine de specialitate.

Este indicat sa se evite efectuarea liposuctiei in perioada menstruatiei si consumul de aspirina cu cel putin trei saptamani inainte de interventie.
In perioada postoperatorie apar manifestarile normale cum ar fi durerile de intensitate mica si moderata, edemele specifice si vanataile care se combat cu medicatie si ingrijirea locala cu pansamente efectuate de catre medicul curant.

Rezultatele acestei tehnici sunt de cele mai multe ori, excelente daca se iau toate masurile de precautie si ingrijire pre si postoperatorie specifice. Remodelarea corpului, posibilitatea de a imbraca haine pe talie si absenta cicatricilor genereaza atat satisfactia pacientului, cat si a medicului.

In unele situatii este necesara lipoaspiratia secundara care, spre deosebire de alte tehnici, nu este una de corectie, ci de completare a primei lipoabsorbtii pentru redefinirea mai clara si buna a siluetei sau in cazul unor cantitati mari de grasime ce nu au putut fi extrase initial.

Asocierea lipoaspiratiei cu alte tehnici de chirurgie estetica se practica destul de frecvent, dar aceasta decizie trebuie discutata cu medicul curant, in functie de particularitatile fiecaruia.

Pe langa tehnica de liposuctie descrisa, mai exista si alte tehnici de lipoabsorbtie: lipoabsorbtia cu ultrasunete si vibrolipoabsorbtia.

Acestea nu au rezultate mult mai spectaculoase decat cea clasica, dar decizia ramane la dumneavoastra sau la medicul specialist.

In speranta ca cele scrise de mine au lamurit anumite aspecte ale chirurgiei conturului si, in speta, tehnica lipoabsorbtiei, va doresc toate cele bune si nu uitati frumusetea exterioara vine si din interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here