În România există foarte multe studiouri de videochat active la ora actuală. Mai exact, nu mai puțin de 2000 de studiouri caută zi de zi metode pentru a-și satisface clienții și a convinge tinere care visează la un loc de muncă bun să li se alăture. Dar asta nu înseamnă că toate studiourile de videochat oferă angajatelor lor exact aceleași beneficii. De fapt lucrurile pot sta complet diferit pentru tine dacă alegi să muncești în cadrul unui studio de videochat oarecare sau să te angajezi la un studio de top.

Ce trebuie să faci ca să alegi un studio de videochat care să ți se potrivească?

Ca să fii sigură de la început că studioul de videochat pe care l-ai ales ți se potrivește, studiază atitudinea angajatorilor tăi în timpul interviului de angajare studio videochat. Știi că ai ajuns acolo unde trebuie dacă studioul la care vrei să te angajezi este complet transparent cu tine în legătură cu sarcinile tale și contractul tău de muncă.

Indiferent de suma despre care vorbim, într-un studio de videochat profesional ar trebui să ți se spună încă de la început care este comisionul pe care va trebui să-l plătești angajatorilor tăi din câștigurile pe care le generezi.

Un studio de videochat, mai ales dacă este vorba de unul de top, îți oferă anumite avantaje și un mediu prielnic pentru ca tu să-ți poți desfășura activitatea în cele mai bune condiții. De aceea, este normal să-ți oprească cu titlu de comision o parte din venituri. Dar pe de altă parte, această informație nu trebuie să fie secretă, ci să ți se comunice înainte de a ți se propune să semnezi un contract de angajare.

Apoi, tot pentru a-ți da seama dacă studioul la care vrei să te angajezi este unul profesional sau nu, trebuie să judeci după bunurile sale. Un studio profesional trebuie să dispună de dispozitive de ultimă generație în ceea ce privește comunicarea online și de asemenea să aibă camere curate, bine amenajate, de unde modelele sale să poată comunica liniștite și relaxate cu clienții lor. Dacă mergi la un studio de videochat pentru un interviu de angajare și viitorii tăi angajatori nu-ți propun să faceți turul studioului, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să semnezi contractul de muncă.

Cum este să lucrezi într-un studio de top în comparație cu unul oarecare?

Ca angajată într-un studio de top ai parte în primul rând de susținere și încurajare. Cele mai bune studiouri de videochat din țară oferă modelelor lor posibilitatea de a colabora cu diferiți profesioniști în domeniul frumuseții, fotografiei și chiar și dezvoltării personale. Astfel, tu ca model te poți concentra în totalitate doar pe sarcinile tale de muncă și să câștigi cât mai mulți bani prin activitatea ta.

De asemenea, pentru că își permit din punct de vedere financiar și pentru că pun un accent deosebit pe relația cu modelele lor, studiourile profesionale oferă pe lângă venitul garantat bonusuri de angajare, de recomandare sau de performanțe. Astfel motivația modelelor se păstrează mereu la cele mai înalte standarde, iar colaborarea se desfășoară fără stres, într-un mod natural, benefic de ambele părți.

Nu în ultimul rând, un alt beneficiu pe care îl oferă studiourile de top angajatelor lor este posibilitatea de a-și construi programul de lucru așa cum le avantajează pe ele mai mult. Ca model de videochat poate nu vrei să lucrezi de la prima oră a dimineții și până târziu după-amiaza, ci preferi să mergi la serviciu noaptea, pentru a avea mai mult timp pentru familia ta și proiectele personale. Iar acest lucru este perfect normal și dorința ta este ușor de realizat dacă te angajezi la un studio bun.

Cele mai bune studiouri din România sunt deschise non stop, astfel încât modelele angajate pot alege să lucrezi dimineața, după-amiaza sau seara, în funcție de cum le convine mai bine. Iar programul de lucru, având aceleași ore indiferent de opțiunea modelului, nu afectează cu absolut nimic veniturile sale.