Cu toții avem propriile noastre sensibilități atunci când vine vorba de relații și de a ne da seama cu ce fel de persoane ne-am implicat sentimental de această dată. De cele mai multe ori, experiențele nefericite ne fac să devenim mai defensive, să avem mai multă precauție în cine ne punem încrederea și să decidem mai greu cui îi acordăm inima și sentimentele noastre. Se spune că e de ajuns o singură experiență nefericită pentru a ne face să ne îndoim de ceilalți și să ne trezim în ipostaza în care ridicăm ziduri și bariere în jurul nostru și al inimii noastre. Da, am fost pe aici. Și tu, și eu, și altele ca noi. Important este să poți realiza la timp cu cine stai de fapt și să îți dai seama care este momentul oportun în care să ieși din respectiva relație, înainte de a fi prea târziu – pentru tine, pentru el, poate chiar pentru amândoi.

Relațiile de dragoste ar trebui să fie despre fericire și momente împreună pe care să ni le amintim cu drag. Dar ce se întâmplă atunci când avem de-a face cu un partener abuziv sau mult prea gelos, prea protectiv, ori din contră, prea suspicios? Sau poate că defectul lui principal este acela că încearcă să te controleze sau să te manipuleze. Cum îți dai seama de asta și mai ales, cum ieși la timp din respectiva relație, înainte de a te consuma de tot pe interior?

Dacă începi să auzi din partea părinților sau prietenilor tăi sau ai lui lucruri despre partenerul tău care nu-ți fac plăcere, însă care par că se apropie cumva de anumite feeling-uri pe care tu însăți le-ai experimentat alături de el, atunci este cazul să te oprești și să-ți pui un semn de întrebare. Poți închide ochii o dată sau de două ori, însă nu poți trece cu vederea în momentul în care toți ceilalți îți spun aceleași lucruri pe care și tu le simți.

De la un timp, a început să devină mai gelos și mai posesiv pe timpul și atenția ta. Te verifică, în sensul că te sună constant să te întrebe unde ești și cu cine. Se uită suspicios dacă saluți o persoană de sex opus, chiar dacă îi explicit că este vorba despre un prieten din copilărie sau un fost coleg din liceu. Încearcă să te îndepărteze de prietenii tăi, acuzându-i că vor să intervină în relația voastră, dar și mai rău, face același lucru cu părinții tăi. Dacă a ajuns în punctul în care te pune să alegi între el și familia ta, atunci a trecut orice măsură.

Relațiile distructive nu sunt un mit, sunt o realitate. Mai trist este faptul că oricui I se poate întâmpla, dar de cele mai multe ori, femei fiind, alegem să închidem ochii și să ne prefacem că este totul bine, că poate nu se va mai întâmpla și altă dată. Este bine să recunoști semnele unei relații distructive și a unui partener care nu ți se potrivește. Dar și mai bine este să-ți asculți intuiția atunci când lovește, căci ea nu te învață niciodată de rău. Cel mai important, nu uita să ieși la timp din ea – adică din primele momente în care începi să simți că ceva nu mai este în regulă cu voi doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here