Prietenii din liceu sunt de cele mai multe ori cei mai buni pe care ti-i poti face in viata. Si vin alaturi de tine an de an, alaturi de succesele, dar si de problemele tale, ca adolscent sau ca adult.

Dezamagiri. Ai facut lucruri pe care ai spus ca nu le faci, sau ai spus lucruri care puteau rani. E greu sa recunosti astfel de treburi si de cele mai multe ori ai tendinta de a fi orgolios si astepta ca celalalt sa faca primul pas. Asta nu se intampla intotdeauna. Asa ca pierzi un prieten pentru ca ti-e sa recunosti ca nu ai avut dreptate.

Schimbarea sistemului de valori. Prietenii buni sunt de obicei de cele mai multe ori ca noi. Ce ne place noua le face placere si lor. Cand insa valorile se schimba, relatie  se poate raci intr-un ritm in care aproape nici nu iti dai seama. O data intervine ceva, a doua oara uita, apoi se mai intampla ceva, apoi afli ca prietena ta cea mai buna a inceput sa aiba o alta prietena cea mai buna.

Comunicarea este importanta pentru ca acest lucru sa nu se schimbe. E firesc ca doi oameni sa aiba gusturi diferite, dar se poate gasi o cale de mijloc, incat sa faceti si ce vrea ea, si ce vrei tu.

Schimbarea locului sau mutarea. Se intampla in copilarie sau adolescenta. Parintii se muta, trebuie sa te muti si tu. Sau ai stat la bunici o perioada, unde ai o prietena foarte buna, si apoi trebuie sa te muti cu ai tai. Un timp relatia ramane puternica, apoi vorbesti tot mai putin la telefon, pe mess, mai ales in masura in care ai reusit sa te integrezi mai usor in noul loc. Sa nu facem promisiuni pe care nu le putem tine. La promisiuni apar si dezamagiri mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here