Blush – sau fardul de obraz, inainte era cunoscut drept rouge, roseata in obraji, o pata de culoare, in timpurile in care femeile foloseau capsune si sfecla rosie pentru a isi face tenul sa straluceasca. Asemenea tipuri de machiaj erau folosite si de acele femei care nu credeau in machiaj.
Poate ca ai urmarit filme in care femeile aveau fiecare obrajor rosu ca in zilele de demult. Acum acest rosu in obraji e denumit blush sau fardul de obraz.
Cum se foloseste blushul:
Blush-ul se foloseste pentru a face zona pometilor sa para rozii. Nuanta blush-ului iti face de obicei si fata mai subtire, daca aplici in mod corect acest produs de makeup. Daca aplici prea nenatural, va parea ca tenul tau e incarcat. Blush-ul trebuie aplicat pe linia maxilarului si spre tample, cu un buretel, iar nuanta nu trebuie sa fie cu mai mult de doua nuante mai inchise fata de nuanta tenului tau natural.
Tipuri de blush:
Blush-ul se regaseste sub forma de crema, gel sau pudra. Blush-ul stralucitor se foloseste pentru a face pielea sa para mai luminoasa si sa indulceasca fata. Blush-ul cremos merge cel mai bine pe tenul uscat, iar pentru tenul gras, gelul este cea mai buna forma pentru blush. Daca pielea ta contine mici linii fine, nu folosi blush stralucitor pentru ca le va scoate in evidenta.
Lucruri de luat in considerare. Cele care au o piele palida, galbuie trebuie sa foloseasca blush auriu sau piersica, iar cele cu tenul de nuanta rece trebuie sa foloseasca nuante albastrii, rozii. Daca nu esti sigura de nuante, alege unul potrivit nuantei tale naturale.
Atentie: mentine-ti tenul ferit de produse fara brand. Cumpara produse de calitate si citeste ingredientele de pe etichete. Blushul nu se potriveste mereu oricarui ten si poate provoca alergii. Pentru a evita acest lucru, cumpara blush mineral.
Solutii importante: pentru cele care au capilare sau venisoare vizibile pe ten, aplica fond de ten inainte de blush pentru a uniformiza culoarea tenului.