aEsti una dintre cele aproape 95% femei care au probleme la menstruatie: sangerari abundente, dureri istovitoare, sindrom premenstrual acut, constipatie sau diaree?

Datorita unei varietati de noi remedii, care pot atenua simptomele menstruatiei (sau chiar o pot opri definitiv!), poti alege sa nu mai suferi.

Dureri puternice

Aproape toate femeile au dureri menstruale in perioada lor fertila. „Uterul este un muschi care se contracta foarte puternic. Cateodata, se contracta atat de puternic, incat blocheaza arterele care ajung in el. Exact ca in cazul infarctului, cand arterele sunt blocate, apare durerea”, explica Susan Haas, profesor asociat de obstetrica si ginecologie de la Universitatea din Boston.

Aspirina, ibuprofenul si naproxenul „scurt-circuiteaza” substantele chimice care provoaca durerea, numite prostraglandine. Sunt mai eficiente daca le iei cam cu o ora inainte sa inceapa crampele. Doza zilnica de ibuprofen trebuie sa fie de maxim 2400 de miligrame sau 12 pastile de 200 de miligrame. „Ia cea mai mica doza care are efect asupra durerilor tale.” La menstruatie, incepe cu 800 miligrame si apoi cate 600 de miligrame la sase ore. Daca dar esti predispusa la boli de inima, intreaba-ti doctorul inainte de a lua medicamente.

Toate analgezicele, mai putin aspirina, cresc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, conform agentiei ameicane „Food and Drug Administration” (FDA). Tine cont ca luate in doze mari, aceste medicamente, inclusiv aspirina, pot cauza probleme gastrointestinale.

O alta solutie pentru atenuarea durerilor sunt grasimile Omega-3 din uleiul de peste. Acestea par sa blocheze productia de prostaglandine.

Studiile au aratat ca femeile cu nivel scazut de omega-3 au dureri menstruale mai des. Totusi, unii doctori sunt sceptici in a recomanda consumul de alimente cu acizi omega-3 pentru a combate durerile menstruale.

Sangerari abundente

O mica intervenie chirurgicala, numita ablatie endometriala, sau, dupa brand, NovaSure, poate rezolva problema a milioane de femei. Prin aceasta procedura, o bagheta este introdusa in uter prin colul uterin si emite energie care, in cele mai multe cazuri, distruge permanent membrana cu care este captusit uterul. Aceasta metoda este recomandata, in special, femeilor care nu mai vor sa aiba copii (a ramane insarcinata dupa o ablatie endometriala este foarte riscant).
\Multe femei au spus ca dupa o astfel de interventie chirurgicala, sangerarile au devenit mult mai usoare, mai putin abundente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here