Simti ca relatia ta nu mai merge, nu va mai intelegeti din priviri,  ceva nu merge si nu stii ce sa faci? Pai sfatul meu ar fi sa incerci sa-ti salvezi relatia. Banuiesc ca te intrebi cum ar trebui sa faci asta?

In primul rand ar trebui  sa stai si sa te gandesti bine care din voi este cel care nu se mai implica in relatie si  care cauta tot felul de scuze pentru timpul pe care nu-l mai petreceti impreuna. Dupa ce ai stabilit asta incearca sa te grandesti care sunt motivele care au dus la “racirea”  asta si apoi sa incerci sa vorbesti cu partenerul tau fara sa-i reprosezi insa nimic, pentru ca asta ar duce la o cearta sau la o mai mare racire, si stiu ca tu nu vrei asta. Incercati impreuna  sa aflati care sunt motivele care va indeparteaza sa le dicutati si sa va apropiati.

Inca un lucru important pe care trebuie sa-l stii e faptul ca in orice relatie la un  moment dat intervine monotonia, rutina nu trebuie sa iei asta ca pe o tragedie, trebuie sa te gandesti la asta ca la o maturizare a relatiei, sa te gandesti ca veti intra intr-o alta etapa a relatiei voastre. Trebuie sa fii constienta de faptul ca nu vei mai simti nici tu si nici pe el nu-l vei face sa mai simta fluturasii de la inceput, insa daca voi vreti puteti sa va faceti relatia frumoasa, va puteti bucura de multe alte lucruri impreuna. Daca tu vrei sa se schimbe ceva, fii tu cea care preia initiativa, fii tu cea creativa.

Incearca sa petreceti cat mai mult timp impreuna, sa va faceti planuri pentru weekend, sa fiti doar voi doi fara gasca, fara familie,  sa puteti discuta, sa aveti intimitatea necesara. Atunci cand veti fi doar voi doi incearca sa-ti surprinzi partenerul, chiar daca tu consideri ca nu ai avut nicio vina pentru racirea, monotonia cu care va confruntati, astfel ii vei arata ce mult conteaza pentru tine, si-l vei face sa regrete atitudinea pe care a avut-o.

Incercati sa reinviati pasiunea dintre voi, pentru ca atunci cand esti implicat intr-o relatie de durata pasiunea dintre voi ar trebui sa devina din ce in ce mai puternica, nu sa o inlocuiti cu rutina. Si nu uita ca pasiunea trebuie intretinuta, in foc daca nu mai arunci din cand in cand un lemn se stinge, nu?

Si nu uita, chiar daca lucrurile s-au rezolvat , sa comunici cu cel de langa tine.Si daca am spus sa comunicati nu insemna ca am spus sa vorbiti despre ce face colega  cu iubitul ei, sau despre ce perle si barfe ai mai auzit, sau ce bluza ai vazut si o vrei si tu, stiu ca este amuzant dar nu ajuta cu nimic relatia voastra, asta nu inseamna comunicare.

Comunicarea inseamna sa discutati despre sentimentele voastre, nemultumirile fata de cel de langa voi, ce simti, ce doriti de la el, sa vorbiti despre lucruri personale, astfel va veti cunoaste mult mai bine si relatia voastra se va consolida.

Nu uita ca indiferent de factorii care intervin intre voi timpul petrecut impreuna este cel mai important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here