Persoanele care sunt implicate într-o relaţie stresantă riscă să se îmbolnăvească de boli de inimă, susţin cercetătorii americani de la Universitatea Uthan. Riscul de a suferi hipertensiune arterială este mult mai crescut în cazul femeilor decât al bărbaţilor, adaugă experţii. Oamenii de şti19680101_alb_a90_250232.jpginţă le-au cerut subiecţilor să completeze un chestionar care cuprindea întrebări legate de relaţia de cuplu şi starea de spirit. După ce cuplurile implicate în cercetare au răspuns, specialiştii i-au supus şi unor teste de laborator.

În urma analizelor, oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile nefericite în mariajul lor prezintă riscuri mai mari de depresie şi sindrom metabolic, ce grupează o serie de afecţiuni precum obezitate, hipertensiune arterială, un nivel crescut de colesterol şi de zahăr în sânge, iar toate aceste afecţiuni duc la apariţia bolilor cardiace. De asemenea, cercetătorii americani au constatat că o căsătorie nefericită duce, de cele mai multe ori, la o viaţă sedentară, care contribuie la aparţia maladiilor cardiace.

 Specialiştii au precizat că descoperirea lor reprezintă doar unul dintre factorii cu care femeile trebuie să se confrunte pentru a încerca să diminueze riscul de apariţie a maladiilor cardiace şi că ele ar trebui să încerce să rezolve mai întâi problemele mai grave de sănătate.

Cercetarea s-a efectuat pe un eşantion de 276 de cupluri care erau căsătorite de peste 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here