Ştii cum mama ta obişnuia să spună că micul dejun este cea mai importanta masa? Ei bine, ghici ce? Ea a avut dreptate! Mama ştie cel mai bine atunci când vine vorba de aprecierea faptului că micul dejun este combustibilul care ne tine in miscare pe tot parcursul zilei.

Iata de ce trebuie sa iei micul dejun in fiecare dimineata:

1. Pierderea in greutate

În primul rând, să luăm în considerare modul în care micul dejun se refera la pierderea in greutate: Tocmai ai fost adormit timp de 7 sau 8 ore. Corpul tau are nevoie sa recupereze această scurtă perioadă de foame. Sarind peste micul dejun menţii corpul în modul „foame” în timp ce mănâncă o masă bună va da un impuls metabolismului.

Acest lucru se datorează faptului că suntem inactivi pe timpul noptii. Daca incerci sa slabesti, ultimul lucru pe care doresti să-l faci este să continui să expui metabolismul la acest stat redus. Luarea unei mese dimineata va revigora capacitatea de ardere a grasimilor.

Studiile au aratat ca pierderea in greutate poate fi mai dificilă şi creşterea în greutate mai raspandita pentru cei care sar peste micul dejun.

2. Nivelul de energie

Mic dejun dă nutriţie organelelor noastre şi substanţă. De aici vine energia noastra. Oamenii care nu consuma micul dejun au mult mai puţină energie decât cei care o fac. Corpurile noastre trebuie să fie hrănite dimineaţa. Dacă nu vom mânca dimineaţa trupurile noastre nu vor fi capabile să producă energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei.

3. Concentrarea

Oamenii care nu consuma micul dejun au adesea probleme de concentrare. Ei au, de asemenea, dificultăţi de învăţare, deoarece acestia sunt inconsecventi. Persoanele care mananca micul dejun tind să fie mult mai axat pe sarcina stabilita.

4. Starea de spirit

Ştiaţi că foamea poate provoca schimbari bruste de dispozitie si iritabilitate? Persoanele care mananca micul dejun tind să fie mult mai putin iritabile decat cei care nu. Ei tind să fie într-o stare de spirit mai buna. Nimeni din jurul tau vrea sa fii iritabil. Asa ca, fa o favoare celor din jur si ia micul dejun.

Micul dejun este cu adevărat cea mai importanta masa a zilei. Este deosebit de important pentru copii să mănânce micul dejun in fiecare dimineată. Ce modalitate mai bună de a stabili un exemplu decât luand micul dejun impreuna cu ei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here