Este binecunoscuta importanta micului dejun. Micul dejun se presupune a fi cea mai importanta masa a zilei, şi există multe modalităţi in care specialistii ne ajută să înveţăm să nu sărim peste micul dejun.

Pentru mult timp a existat o teorie ştiinţifica bine-cunoscuta, valabila pentru cei care au obiceiul de a manca un mic dejun hrănitor in fiecare zi pentru a fi mult mai energici în timpul zilei, precum si cei care mananca portii mai mari in timpul zilei, au mai putine sanse de a avea kilograme în plus.

Cu toate acestea, conform unui nou studiu, această teorie poate avea anumite puncte slabe.

Rezultatele acestui nou studiu efectuat de către un grup de specialişti de la Centrul Else-Kröner-Fresenius de Medicină Nutritionala din Germania au fost publicate recent în Jurnalul Nutrition. Cercetarea a inclus analiza şi observarea nutritiei a 300 de participanţi de vîrste şi sexe diferite. Toti acestia au fost rugati sa inregistreze tot ceea ce au consumat la micul dejun, prânz şi cină.

Uneori, li s-au oferit un mic dejun consistent nutriţional, alteori unul mic, şi, uneori, ei nu au avut nimic la micul dejun.

Potrivit Dr. Volker Schusdziarra, unul dintre liderii echipei, pentru cei care mananca un mic dejun mai mic sau mare nu a existat nici o diferenţă mare pentru prânz şi cină, în ceea ce priveşte dimensiunea mesei. „Oamenii au mancat la fel, la prânz şi cină, indiferent de ceea ce au avut la micul dejun.”

Singura diferenta a fost tendinţa de a sări peste o gustare de dimineata cand un mic dejun a fost consumat. Cu toate acestea, persoana a fost imediat compensata cu calorii lipsă în detrimentul unei cine mari.

Prin urmare, aceşti specialişti germani nu sunt convinsi de eficacitatea unui mic dejun consistent pentru cei care au in obiectiv pierderea kg in plus.

Aceste nutritionistii recomanda folosirea planului unei anumite diete, ce consta in consumul de 4-5 portii de fructe si legume pe zi, pentru pierderea de grăsimi saturate nocive şi zaharuri.

Inapoi la dilema micului dejun, se pare ca am primit o controversa evidenta, atunci când unii specialişti spun că este bine, şi alţi specialişti spun că este greşit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here