Am tot auzit ca barbatii sunt cei care se tem de casatorie mai mult decat femeile. Motivele sunt de multe ori banale si reies probabil din calitatile de independenta care domina mai mult barbatul decat femeia.miri

Eu cred ca teama de casatorie a barbatilor se instaleaza in special ca urmare a influentabilitatii pe care societatea o are asupra omului. Asa cum majoritatea barbatilor sunt microbisti, urmarind cu sufletul la gura un meci de fotbal ori, mai rau, avand iesiri violente fata de cei din echipele adverse, probabil in aceeasi masura sunt influentati si de conceptul prea comun privind teama barbatilor de casatorie.

Fiecare are dreptul la opinie si la a actiona conform conceptiilor sale, atat timp cat nu isi impiedica semenii sa faca acelasi lucru. Imaturitatea unor barbati atrage teama privind relatiile serioase. Cand spun imaturitate nu ma refer obligatoriu la varsta sau performate profesionale, ci la faptul ca inca nu se cunosc pe sine, nu stiu ce vor, ci doar cred ca au unele placeri. Facand un sondaj printre celibatarii cu varste medii, am descoperit principalele motive care stau la baza temerii de legalizare a unei relatii. Iata cateva dintre ele:

 

Neincrederea fata de femei

Barbatii, ca si femeile, iubesc frumosul. Isi doresc o femeie frumoasa, care sa ii incante atat cu prezenta si imaginea ei, cat si cu gesturile si atentia pe care le-o acorda. Insa o astfel de femeie, frumoasa si inteligenta, este tinta multor barbati, fiecare dintre ei considerandu-se mai bun decat celalalt. Astfel se instaleaza gelozia si teama de infidelitate vizavi de femeie. Se instaleaza o neincredere care “pune piedica” elanului spre casatorie.

Varsta poate fi importanta

In adolescenta baietii au nevoie de experienta care sa le ridice nivelul adrenalinei si care sa le ofere placeri intense, chiar daca sunt de scurta durata. Mai mult, curiozitatea care insoteste fiinta umana ii face sa isi doreasca un numar suficient de femei. Astfel, experimentand, afla ce anume le place, isi cunosc limitele relationale si isi definesc “gusturile”. Este firesc ca in jurul varstei de 20 de ani un baiat sa nici nu se gandeasca la casatorie. Mai tarziu insa, cand isi doresc o realizare profesionala, materiala si sentimentala, relatiile fara viitor nu mai reprezinta o tinta. Totusi, o casatorie esuata in anii tineretii le poate naste temeri fata de casatorie suficient de mari incat sa nu mai incerce a doua oara.

O problema serioasa: banii

Multi se tem de ideea impartirii bunurilor, mai ales atunci cand ei sunt cei care muncesc pentru ele. Casatoria poate insemna si partaj, idee care nu le surade. In plus, nu toata cuplurile care se iubesc isi permit sa suporte costurile unei casatorii cu tot ceea ce include aceasta, asa ca amana marele eveniment.

Anturajul

Cercurile masculine sustin celibatul, apreciind un numar cat mai mare in lista femeilor cucerite. Cercurile feminine insa sustin casatoria, relatiile serioase, stabilitatea. Iata deci idei care se implementeaza in ideologia fiecaruia intr-un mod inconstient, avand ca rezultat dorinta femeilor de a avea o relatie stabila, de a iubi, si cea a barbatilor de a “experimenta”.

Teama de a nu se simti “invadati”

A imparti viata cu cineva inseamna a imparti obiceiurile zilnice, atentia si cam tot ceea ce te reprezinta. De multe ori barbatii se simt “invadati” in spatiul personal si este posibil sa nu fie pregatiti pentru o astfel de situatie.

Complexul “Dar daca?”

Nimeni nu are siguranta viitorului. Acum iubesti pe cineva, insa mai tarziu va ramane in sufletul tau aceeasi persoana? Daca va aparea o alta femeie de care te vei indragosti nebuneste? Daca exista si copii la mijloc? De altfel, orice actiune implica riscul insuccesului. Insa succesului ii place efortul si riscul…

 

Situatia financiara

De multe ori este posibil ca un barbat sa nu faca marele pas tocmai pentru ca nu are o situatie financiara stabila, nu este pregatit pentru a sustine o familie sau pentru a-si cere in casatorie iubita in cazul in care considera ca nu ii poate oferi ceea ce merita. Atunci intervine asteptarea…

Situatia familiala

Uneori modelul parintilor poate influenta un barbat in bine sau in rau, acesta considerand fie ca nicio casnicie nu aduce ceva bun, fie ca doar prin casnicie te poti implini cu adevarat. Mai mult, responsabilitatile pe care le presupune o familie pot fi uneori prea mari fata de dorintele lui de moment. Atasarea excesiva de familie sau de mama, precum si posibilele influente negative ale acesteia privind “eventuala” nora il indeparteaza de iubita.

Probabil ca cel mai important motiv care sta la baza temerii de casatorie este nesiguranta. Totusi, dragostea invinge de multe ori teama si determina cuplurile sa paseasca in fata altarului in speranta de a fi fericite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here