Aparitia sistemelor de albire a dintilor a captat interesul pacientilor si al medicilor stomatologi. In alegerea unui procedeu de albire trebuie consultat neaparat un specialist care va va recomanda cea mai potrivita metoda.
Colorarea dintilor este cauzata de tutun, cafea, varsta sau de efectul unor medicamente (antibiotice). Administrarea in exces a fluorului, utilizat de regula in albirea dintilodinti-mai-albi-si-sanatosi-albirea-dintilorr, poate duce, de asemenea, la ingalbenire. Agentii de albire nu pot decolora materialele dentare folosite in tehnica stomatologica la confectionarea dintilor, precum compozitele sau portelanul, obturatiile anterioare, coroanele sau puntile vechi, in aceste cazuri fiind necesara inlocuirea lor, pentru a nu influenta negativ albirea dintilor.

Cum sa ne albim dintii
Cea mai simpla metoda de albire a dintilor este folosirea unei paste de dinti cu agenti de albire incorporati. Acestia pot sa curete petele de cafea, tutun depuse pe smaltul dintilor. Mare atentie insa, astfel de produse trebuie folosite cu precautie. Agentii de inalbire pot afecta in timp smaltul dintilor.
Exista in schimb alte metode care nu deterioreaza dantura. Una dintre ele foloseste ceea ce medicii stomatologi numesc „trusa de solutie pentru acasa“. Trusa contine o gutiera (mulaj) care se aplica pe dinti si se pastreaza unele pentru o perioada mai lunga, altele pentru o perioada mai scurta sau pe timpul noptii. O alta metoda este albirea dintilor in cabinet cu o solutie activa. Efectul de albire se obtine in acest caz dupa o serie de sedinte a cate una-doua ore.
Fatetarea cu portelan este alt procedeu, prin care se aplica portelan pe fata vestibulara a dintilor.

Albirea dintilor sub control stomatologic
Daca doriti cu adevarat sa va albiti dintii, este bine sa va informati corect si sa luati in considerare toate variantele tinand cont de recomandarile medicului stomatolog. Efectul de albire nu este permanent, chiar folosind cele mai moderne tehnici, dupa doi-trei ani dispare, necesitand repetarea procedeului. Studiile recente au demonstrat ca albirea profesionala nu deterioreaza dantura.
Agentii de albire sunt usor de folosit si asigura adaptabilitate pentru foarte multi dintre pacienti, daca sunt respectate cateva reguli. Astfel, este contraindicat consumul de cafea, sucuri naturale, citrice in timpul tratamentului, precum si tutunul.

Substante si produse care albesc dintii
Albirea cu agenti de albire profesionali are un pret (incepand de la 400 lei noi) mult ridicat fata de gelurile care sunt vandute in supermarket sau la emisiunile de teleshopping. Cei care aleg cea de-a doua alternativa trebuie informati corect asupra riscurilor la care se expun. Pentru o mai mare siguranta este bine sa apelati doar la procedeele de albire strict in cabinete, sub supravegherea medicului stomatolog. Controlul direct va preveni abuzul si esecul unor astfel de modalitati de tratament.

Produse de albire a dintilor periculoase
Mare atentie la produsele de albire a dintilor folosite. Pe piata circula o multitudine de produse de albire care nu au prescriptie medicala. Unele din aceste produse contin gutiere din plastic, neindividualizate, care mentin gelul in imediata vecinatate a dintilor. Astfel de gutiere, fiind mai groase, pot irita gingia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here