Multi oameni sustin ca biotina are efect pozitiv, iar unii doctori recomanda doze mari de vitamina B pentru a trata unghiile sfaramicioase. Dar dovezile nu sunt semnificative.  Biotina joaca un rol important in producerea energiei, cresterea pielii, a unghiilor si a parului.

Conform studiilor, femeile care au folosit biotina pentru mai mult timp, au constatat ca a crescut rezistenta unghiilor si grosimea acestora, iar exfolierea redusa considerabil.

Ideea terapiei cu biotina vine din medicina veterinara; se folosesc doze considerabile pentru a corecta anomaliile la porci si cai- compozitia unghiilor fiind similara cu cea a copitelor.

Biotina se gaseste diverse alimente cum ar fi :cereale , nuci, banane, sardine. Ouale contin o cantitate considerabila, desi consumand regulat albusuri poate cauza deficit de biotina.

Retine: exfolierea unghiilor se produce datorita detergentilor, apei fierbinti, unghiilor false si altor produse de unghii sau pur si simplu datorita procesului de imbatranire.

Dar daca totusi unghiile tale sunt mult prea sensibile, consulta un doctor deoarece exista riscul aparitiei unei infectii micotice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here