Imaginatia erotica nu este limitata de regulile si normele sociale sau de varsta. Afla , cu ajutorul psihologului, mai multe despre ea si, implicit despre tine.

Femeile s-au considerat inca din trecut fiinte a caror natura romantica o surclaseaaza pe cea sexuala. Aceasta situatie a fost descoperita de scriitoarea americana Nancy Friday. Ea  a inceput sa adune in cartea ei “My Secret Garden: Women`s Sexual Fantasies”, povesti cu tenta erotica ale femeilor de diferite varste, insa multe dintre subiectele romanului nici nu stiau ca experientele lor imaginare poarta numele de fantezii sexuale.

Cu cartile pe fata. Pshianalistul Sigmund Freud identifica in fanteziile sexuale o dorinta constienta sau inconstienta. Chiar daca in foarte multe cazuri, primele vise, cu tenta vadit sexuale, apar in copilarie, in jurul varstei de sase ani, prima reactie a femeilor este rusinarea. Conform psihologului Christine Baumanns, nu este cazul fiindca aceste lucruri sunt perfect naturale. Cele mai multe dintre noi suntem bombardate zilnic cu noutati din domeniul sexual si ajungem sa nu mai stim exact ce ne dorim. Un studiu a aratat ca 69% dintre femei au avut curajul sa declare ca au avut fantezii sexuale. Barbatii nu au intampinat astfel de probleme.

Cele mai visate. Pentru o femeie, scenariul, ambientul si detaliile sunt mai importante decat actiunea in sine. Ele fac parte din cultura erotica si nu din sexualitatea propriu-zisa. Tocmai de aceea reprezentantele sexului frumos se intrec una pe cealalta in locuri de vis, care mai de care mai nastrusnice. Peisajele salbatice, uitate de lume, precum padurile sau plajele, locurile “la vedere” din parcari, lifturi sau locuri de munca, sunt cel mai des intalnite in mintea femeilor. Cele mai frecvente fantezii: o aventura cu un barbat necunoscut, o partida de amor care sa dureze o noapte intreaga si o intalnire cu un amant pasional, care stie sa rupa hainele dintr-o singura miscare.

Practica ne omoara. Pentru unii specialisti, visele erotice tin de lumea imaginara si ar trebui sa ramana acolo. Astfel, o data pusa in practica, respectiva fantezie si-ar pierde frumusetea pe care i-o confera imaginatia bogata si colorata a femeilor. Singurul lor rol va ramane, in acest caz, stimularea libidoului inaintea actului propriu zis de amor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here