Machiajul a ajuns o adevărată artă cu care se pot ascunde multe defecte.Nu-ţi cere nimeni să atingi perfecţiunea, însă ai grijă să nu faci una din greşelile enumerate mai jos :
1. Nu întinde fardul până la rădăcina părului.Pigmenţii coloraţi arată urât pe păr şi nici nu înlocuiesc gelul.Mai bine evită zona sprâncenelor şi rădăcina părului. Sunt zone pe care fondul de ten nu are ce căuta .
2. Nu trage o linie clară de demarcaţie între gât şi bărbie.Fondul de ten nu este un mijloc pentru a crea contraste.Trebuie să se potrivească cu tonul pielii.
3. Nu întinde fardul de obraz de la gură până la ureche.Fardul este destinat să dea prospeţime tenului şi nu să reflecte unele sări sufleteşti.
4. Nu trage un contur întunecat pe buze. Creionul de contur trebuie să corecteze şi să perfecţioneze, pe cât posibil fără a ieşi în evidenţă.
5. Nu adopta orice culoare doar pentru că e la modă. Un ten foarte palid şi fard deschis sau o piele cu probleme şi un fard tutti-frutti-niciodată!
6. Nu-ţi acoperi ridurile cu fard.Ce bine ar fi dacă ar funcţiona. Dar efectul este exact contrar – subliniaza ridurile.
7. Nu aplica fond de ten sub ochi. Din păcate, nu ascunde cearcănele , în schimb ridurile vor ieşi şi mai mult în evidenţă. Nu întinde fondul de ten în toate direcţiile pe faţă. Şi dacă o faci, nu te miră că apar neregularităţi pe piele.Perisorii fini de pe ten se ridică dacă treci în răspăr peste ei . Mai bine aplici fardul şi pudra dinspre frunte în jos- în direcţia de creştere a perilor.
8. Nu pudra doar superficial. Pudra are rol de a fixa fondul de ten, iar dacă e aplicată doar superficial nu poate s-o facă.
9. Nu folosi un ruj de nuanţă foarte închisă .Chiar dacă culoarea ta preferată este negru-violet, nu te atinge de ea. Culorile închise îmbătrânesc şi, din punct de vedere optic, micşorează gura .
10.Nu-ţi lăsa sprâncenele prea stufoase. Sprâncene prea groase şi prea închise la culoare anihilează tot. Mai bine,cu ajutorul creionului si al pudrei, subliniază linia lor arcuită si acoperă eventualele locuri unde nu creşte păr.