Bătălia cu greutatea este, pentru multe femei,una fără sfârşit. Pe cât de uşor se aşează kilogramele  pe şolduri(şi în alte părţi), pe atât este de greu să le dai jos.Nu-i nicio mirare că suntem într-o continuă  căutare  după sfaturi şi ajutor.

            Atenţie însă! Cine doreşte un succes de durată şi vrea să rămână şi sănătos,trebuie întâi  să îşi schimbe regimul alimentar şi în al doilea rând  să fie în cunoştinţă  de cauză. Asta pentru ca să nu fie victima celor mai mari minciuni  ce apar când e vorba de dietă.

            Iată doar câteva: 
   – Proteinele slăbesc.FALS!Proteinele sunt materialele de construcţie pentru muşchi,oase şi organe.Acest lucru nu înseamnă însă că o porţie în plus de proteine garantează muşchi de atlet  sau că grăsimea  din corp se va topi.
 
 – Caloriile negative sunt secretul unei cure fără probleme.O asemenea gogoriţă ar face să râdă până şi pe cel mai sobru nutriţionist.Findca alimentele pentru care organismul să consume mai multe calorii decât produc acestea(aşa-numitele a€œcalorii negative”)pur şi simplu nu există.
 
 – Numai grăsimea îngraşă.Iarăşi nu!Este adevărat că grăsimile reprezintă cel mai aprig dintre inamicii siluetei şi conţin de două ori mai multe calorii pe gram decât proteinele sau hidraţii de carbon.Dar tot ceea ce este  prea mult îngraşă-chiar şi crochetele de orez fără pic de grăsime.
 
 – Vitaminele stimulează metabolismul  grăsimilor. AIUREA! Printre altele,vitaminele au grijă de o ardere  corectă a grăsimilor. Dar nu au nici o legătură cu dispariţia grăsimilor din organism.
 
 
           FII ATENTĂ  CÂND ALEGI REGIMUL!!!…
 
           Un lucru  e sigur: regimul de slăbire ideal, care să satisfacă pe toată lumea şi care să dea şi rezultate rapide şi specatculoase nu există.De aceea, când te hotărăşti să slăbeşti şi nu ştii ce cură să alegi, ar fi bine să ţii cont de următoarele sfaturi:
 
 1.   Dieta pe care o alegi să se potrivească cu ritmul  tău  de  viaţă şi de  muncă . Nu merită  să  îţi schimbi tot programul pentru câteva  kilograme în minus.
 
 2.   Nu e  cazul  să-ţi creezi  singură complicaţii  încercând să prepari toate  felurile recomandate  de  nutriţionist.
 
 3.   Alege un regim variat.Dacă  e  prea  monoton, s-ar  putea să  te  plictiseşti  rapid.Evită interdicţiile  drastice.
 
 4.   Alimentele recomandate  să  conţină  suficienţi  hidraţi de  carbon  şi puţine grăsimi.
 
 5.   Gândeşte-te  bine înainte să începi o  cură de  slăbire. Atenţie unele cure se întind  pe perioade  lungi de  timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here