picasso_s1Iata cateva flori cu denumiri de pictori, fotbalisti, trupe rock sau melodii super cunoscute.

Calla Picasso

Aspectul extrem de elegant al acestei plante te duce cu gandul la un tablou al celebrului pictor spaniol Pablo Picasso. Tulpina acestei cale ajunge si la lungimea de 50 cm. Frunzele sunt verzi dar au si multe pete alburii, iar textura este una asemanatoare cu a pielii.

Vodoo

Planta are flori in culori neobisnuite ( albastru cerneala, spre negru combinate cu rosu pasional ). Este o specie mare cu flori curgatoare.

Papusa voodoo este un instrument mistic ce reprezinta sufletul unei persoane. Cu ajutorul unei astfel de papusi poti comunica cu o anumita persoana sau ii poti schimba atitudinea. Aceasta este o credinta africana si nu se vrea a fi magie neagra.

Sir Matt Busby

Planta este un cercelus cu flori duble de o lungime de 6 cm, usor de plantat si de ingrijit. Pentru a te bucura mai mult de aceasta planta, indeparteaza florile moarte, pentru ca ea sa infloreasca toata vara.

Sir Alexander Matthew Busby a fost un fotbalist scotian si cel mai longeviv manager al echipei Manchester United.

Deep Purple

Aceasta planta are niste flori mari intr-un violet aprins. Florile sunt curgatoare si ating si o lungime de 10 cm.

Deep Purple este o trupa britanica de hard rock, cu 18 albume de studio si 5 albume live in palmares.

Purple Rain

Purple Rain sau Passiflora este o planta exotica cataratoare care va fi bogata toata vara. Iarna trebuie protejata de inghet.

Purple Rain este o cunoscuta melodie cantata de artisitul pop Prince, dar si numele filmului realizat in 1984 de regizorul Albert Magnoli. Editorii revistei Vanity Fair au clasat coloana sonora a filmului pe primul loc in topul celor mai bune 50 de filme cu cea mai buna coloana sonora.

Cala Padurea Neagra

O cala cu flori inguste intr-un visiniu inchis aproape negru sub forma de vaza. Floare atinge o inaltime de 50-60 cm, iar iarna trebuie protejata de inghet.

Padurea neagra este o zona muntoasa din Germania din care izvoraste Dunarea. Padurea Neagra este si o localitate din judetul Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here