Trebuie sa ne purtam frumos in societate, ca trebuie sa fim amabili si educati, sa avem simtul responsabilitatii. Dar cu cat ne ferim mai mult, parca alunecam mai repede in capcana micilor gafe. Si, desigur, nimeni nu-si doreste sa ramana cu reputatia patata. Asadar, greselile sunt reparabile?

Desigur! Nimic nu e ireparabil in masura in care iti doresti sincer sa rezolvi situatia si esti constienta de scaparea ta. Sa intri in panica si sa te dai de ceasul mortii pentru o mica gafa, nu numai ca iti face rau psihic, dar accentuezi greseala fara sa-ti dai seama. In asemenea imprejurari, e vital sa-ti pastrezi calmul, pentru ca numai asa iti ramane diplomatia de a manevra lucrurile in sensul bun.

Ai intarziat? Nu-i bai! Desigur, tu nu trebuie sa pari atat de detasata. Se intampla in fiecare zi. Metroul isi inchide ostil usile chiar in fata ta, se rupe tocul pantofului nou nout, nu e nici un taxi in zona. E clasic. Si cum ai acceptat deja ideea ca esti o simpla muritoare, nici nu te mai incrunti de ciuda ca nu te poti teleporta.

Nu-ti ramane decat sa respiri adanc si sa speri ca lucrurile nu stau chiar atat de prost cum se vad din unghiul tau. Ei, bine, ce-i de facut odata ajunsa la “locul faptei”? intr-o asemenea situatie nu poti decat sa-i ceri scuze celui care s-a aflat in ipostaza de a astepta prea mult.

Insa ai grija sa o faci cum trebuie: e important ca cel care te asculta sa simta intotdeauna sinceritate in tonul vocii tale. Nu lungi vorba incercand sa inventezi scenarii imposibile, ci povesteste pe scurt ce te-a impiedicat sa ajungi la timp, cu mentiunea ca vei face tot posibilul sa nu se mai repete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here