Ai ameteli, palpitatii, tremuraturi, senzatie de lesin, dureri de cap, stare de foame, transpiri, ti se schimba starea  de dispozitie, devii agresiva? Astea sunt cateva din starile pe care ni le induce o cadere de glicemie.
Hipoglicemia apare atunci cand nu mai ai sursa de energie necesara, atunci cand concentratia de glucoza din sange scade.

De obicei aceste caderi de glicemie apar in cazul diabeticilor, bolilor hepatice, in cazul femeilor care sufera de sindromul polichist ovarian.

Si persoanele sanatoase pot suferi de crize de hipoglicemie, cauzele ar putea fi constituite de o proasta alimentatie, ori o alimentatie insuficienta.

Hipoglicemia se manifesta foarte des la femeile care tin o dieta necorespunzatoare, care se infometeaza sau tin o dieta prelungita.

Scaderea glicemiei apare si pe fondul oboselii sau pe fondul stresului.

Ce e de facut? Atunci cand ai cateva din starile de mai sus inseamna ca nivelul de glucoza din sange a scazut. In acest caz este recomandat sa te linistesti, se recomanda sa iei 1-2 lingurite de miere,  1-2 lingurite de zahar cu apa sau ceva dulce. In cateva minute ar trebuie sa te simti mai bine.

In cazul unei persoane diabetice sunt recomandate 2-3 tablete de glucoza, sau o bautura din fructe, sau una indulcita cu zahar. Iar in cel mai grav caz se recomanda glucoza injectata intravenos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here