ceai urzica beneficii

Urzica, denumirea în limba latină Urtica dioica, a fost folosită ca medicament de la cel puțin 3 î.Hr. Planta poate fi consumată într-o salată sau fiartă în supă, se extrage cu alcool pentru a face o tinctură, uscată și luată în capsule sau a făcută într-un ceai. Planta are puține efecte secundare cunoscute, dar la fel ca orice preparat medicamentos, consultați un medic înainte de a adăuga urzici la dietă sau un plan de tratament.

Frunzele de urzică este bogată în minerale. Zece grame de urzică contine 290 de miligrame de calciu și 86 de miligrame de magneziu. Comparativ, 10 grame de spanac crud conține 10 miligrame de calciu și 8 miligrame de magneziu. Fabricarea de ceai din plante medicinale este un mod convenabil de a accesa aceste minerale. Frunzele de urzica au fost de asemenea utilizate pentru a trata febra fânului. Si practicienii pe bază de plante recomandă de multe ori ceai de urzică pentru a calma simptomele alergice.

Ceaiul de urzică este benefic ca un tonic de primăvară. El are un efect favorabil asupra sistemului imunitar, circulația, tractul urinar, sistemul nervos, tractul respirator, sistemul digestiv și sistemul endocrin. Ceaiul de urzică luptă cu tusea și tuberculoza. De asemenea, este folosit uneori pentru a slăbi congestie și pentru a deschide căile respiratorii bronșice la persoanele cu astm sau alergii.

Vindecă artrita, reumatismul, tendinita și alte tulburări ale mușchilor și articulațiilor. Ceaiul de urzică poate fi, de asemenea, de mare ajutor pentru cei care suferă de diabet, deoarece duce la scăderea de zahăr din sânge și, implicit, a nivelului glicemic. Ceaiul de urzică este un diuretic natural eficient și diureticele sunt adesea utilizate pentru a scădea tensiunea arterială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here